Suveræne mellemledere gør Carl Ras til en af Danmarks bedste arbejdspladser for sjette gang

Endnu engang er Carl Ras i top-10, når medarbejdere i hele landet vurderer trivslen på deres egen arbejdsplads. Hemmeligheden bag den flotte placering er i årevis at have prioriteret en ofte udskældt og klemt medarbejdergruppe: Mellemlederne.

Over 400 medarbejdere fra virksomheder af alle størrelser og fra alle egne af Danmark var i aftes samlet til den årlige kåring af ”Danmarks bedste arbejdspladser”, som fandt sted i Cirkusbygningen i København.

Med til fejringen var Carl Ras, der med en tiendeplads i kategorien mellemstore virksomheder for tredje gang formåede at komme i top-10 over landets bedste arbejdspladser. Bag kåringerne står Great Place to Work, der i flere årtier har undersøgt medarbejdertilfredshed i Danmark og resten af verden.

”Jeg er meget glad for resultatet og for at vores medarbejdere trives. Carl Ras befinder sig lige nu i en transformationsproces, hvor markedet dikterer højere og højere krav, som vi er nødt til at tilpasse os. At vi midt i den proces formår at bevare et godt arbejdsmiljø – det er jeg utrolig stolt af,” fortæller administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen.

Empati er i højsædet

Den høje medarbejdertilfredshed skyldes ifølge HR-chef Tina Ziegler, at Carl Ras i årevis har gjort en dyd ud af god ledelse på alle niveauer.

”I de seneste 12-13 år har vi prioriteret og italesat vigtigheden af god ledelse på alle niveauer. God ledelse er en disciplin, som vi sidestiller med andre fagligheder som for eksempel økonomi. Menneskelige egenskaber som empati og lysten til at udvikle andre mennesker er et fællestræk for alle vores ledere. Både i toppen af organisationen og ude i de enkelte afdelinger – altså dem, som mange ville kalde mellemledere,” fortæller Tina Ziegler.

En af dem, som kan nikke genkendende til den beskrivelse, er Erik Borch Olsen, der er IT-chef i Carl Ras:

”Jeg er omgivet af meget kompetente ledelseskolleger, både på mit eget niveau og i topledelsen. Det er en stor motivation for mig, at Carl Ras går op i god ledelse, stiller krav til sine mellemledere og giver plads til, at vi kan arbejde med tingene – og ikke mindst: At have gode kolleger og topledere at sparre med. Vi taler åbent og bramfrit om vores udfordringer, og hvordan vi løser dem. Der er gennemsigtighed, og det giver tryghed.”

Tina Ziegler har holdt mange hundrede jobsamtaler med kandidater, der ønskede at få lederroller i Carl Ras, og et af de afgørende kriterier for, hvor langt kandidaterne kommer i ansøgningsprocessen, er netop deres motivation for ledelse. 

”Når man søger en lederstilling hos os, er det afgørende, at vedkommende har en reel interesse i andre mennesker. Vi tester kandidaterne for det. De skal have evnen til at få medarbejderne til at føle sig set og hørt og samtidig være loyale overfor de beslutninger, som bliver truffet højere oppe i systemet. Man skal ikke søge en stilling som leder hos os, hvis motivet er en ny bil eller en højere løn,” fortæller hun.

Alle ledere i Carl Ras bliver desuden evalueret minimum en gang om året af deres egen medarbejdergruppe. Og så bliver der fulgt op, der hvor der er plads til forbedringer med for eksempel lederkurser.

”Men god ledelse starter i topledelsen. Her skal man gøre sig helt klart, hvad det er for nogle værdier, som man ønsker at virksomheden skal ledes ud fra. De værdier skal sive nedad i hele organisationen,” tilføjer hun.

”Jeg er glad for at blive udfordret som leder men også at få plads til at drible med opgaverne. Personligt har jeg også fået et større personleansvar hos Carl Ras, end jeg har haft tidligere,” siger Erik Borch Olsen.

No Image

God ledelse skaber glade medarbejdere og tilfredse kunder

Det store fokus på ordentlig ledelse og den høje medarbejdertilfredshed resulterer ifølge Gorm Rasmussen også i tilfredse kunder.

”Grundlæggende set tror vi på, at glade medarbejdere giver tilfredse kunder. Og tilfredse kunder har en tendens til at komme tilbage til forretningen,” siger Gorm Rasmussen og understreger, at medarbejdertrivsel også er en personlig mærkesag for ham:

”Det handler grundlæggende set om menneskesyn, og jeg synes, at man skal behandle sine folk ordentligt. Tingene skal foregå efter bogen. Det er derfor, at jeg bliver så glad og stolt over det her resultat, for det viser, at vi også i praksis lever op til de værdier, som vi taler så meget om,” lyder det.

Carl Ras vil forblive blandt Danmarks bedste arbejdspladser

Selvom glæden er stor i Carl Ras, er der alligevel plads til forbedringer, fortæller Tina Ziegler. Carl Ras er nemlig rykket fire pladser ned ad ranglisten i forhold til målingen året før.

Årsagen er, at Carl Ras i det seneste år har haft fokus på de udfordringer, som byggebranchen står overfor netop nu. Det har formentlig spillet ind på medarbejdernes trivsel og opfattelse af arbejdspladsen.

”Når vi taler om udfordringerne fremover, skal vi også huske at fortælle historien om, at Carl Ras har styrken, medarbejderne og kompetencerne til at klare disse udfordringer,” siger hun.

Til spørgsmålet om, hvor på ranglisten Carl Ras befinder sig til næste år, lyder svaret:

”Den nøjagtige placering er ikke afgørende, men vi ønsker at holde vores position som en af Danmarks bedste arbejdspladser”.