Fra salgstrainee til butikschef i Ishøj

Salgstrainee uddannelsen blev startskuddet til Michael Lerchedahl Hartvigsens karriere hos Carl Ras. I dag er han butikschef for Carl Ras’ engroscenter i Ishøj og har snart færdiggjort en akademiuddannelse i ledelse.

Det var mere eller mindre tilfældigt, at Michael Lerchedahl Hartvigsen for seks år siden faldt over salgstrainee uddannelsen i Carl Ras, da han ved et besøg hos engroscentret i Herlev spottede brochuren ”fra håndværker til sælger”.

Carl Ras søgte en salgstrainee, med en baggrund som håndværker, til at udføre salg af produkter til den professionelle håndværker.

”Jeg var blevet udlært tømrer og havde arbejdet et par år i min fars tømrervirksomhed, men følte, jeg var nået til et sted i mit liv, hvor jeg manglede nye udfordringer. Da jeg læste om salgstrainee uddannelsen i brochuren, tænkte jeg, at det var en spændende mulighed for at prøve noget nyt, hvor jeg samtidig kunne bruge min viden og erfaringer fra min hverdag som håndværker,” fortæller Michael Lerchedahl Hartvigsen.

Som 22-årig startede han derfor som salgstrainee i engroscentret i Herlev, hvilket han ikke har fortrudt et sekund siden:

”Jeg fik nogle gode teoretiske redskaber til at arbejde med salg af produkterne i praksis, og jeg lærte at servicere og rådgive professionelle kunder i produkter inden for værktøj og beslag,” fortæller han og fortsætter:

”Samtidig kunne jeg supplere de nye redskaber fra salgsuddannelsen med mine egne erfaringer som håndværker, hvor jeg kender til hverdagen og kan relatere til håndværkernes behov. Det gav mig et godt fundament for at løse kundernes udfordringer og hjælpe dem med at gøre deres hverdag nemmere.”

Et godt arbejdsmiljø med god ledelse

Som salgstrainee i Carl Ras oplevede Michael Lerchedahl Hartvigsen fra dag ét at være en del af et godt arbejdsmiljø med et tæt sammenhold blandt kollegaer:

”Det gode sammenhold, vi havde i engroscentret i Herlev, gjorde uden tvivl, at jeg hurtigt kunne folde mig ud både personligt og fagligt under salgstrainee uddannelsen,” fortæller han og tilføjer, at han også blev mødt af stor tiltro fra sin leder:

”Min leder var hele tiden opmærksom på mine udviklingsmuligheder og lyttede efter mine behov. Kom jeg ind på kontoret og sagde til ham, at jeg havde brug for nye udfordringer, blev jeg hurtigt involveret i nye salgsopgaver i engroscentret. På den måde følte jeg, jeg fik indflydelse og blev betragtet som en vigtig medarbejder i virksomheden.”

No Image

Salgstrainee uddannelsen åbnede nye døre

Efter halvandet år på salgstrainee uddannelsen blev Michael Lerchedahl Hartvigsen fastansat som sælger i Carl Ras’ engroscenter i Herlev. Og efter to år blev han tilbudt endnu en ny stilling som teamleder i engroscentret i Herlev.

”Det var en større ledelsesrolle, jeg pludselig skulle varetage. Jeg styrede bemandingen af medarbejderne for at få den daglige arbejdsdag i butikken til at fungere og koordinerede også administrative salgsopgaver, der havde indflydelse på vores kunder,” fortæller han.

I dag er Michael Lerchedahl Hartvigsen 28 år og har i et år arbejdet som butikschef i Carl Ras’ engroscenter i Ishøj, hvor han er ansvarlig for driften og ledelsen af butikkens medarbejdere.

”Det motiverer mig at kunne bidrage til, at andre får succes og en bedre hverdag – det gælder både vores kunder lige såvel som mine medarbejdere. Samtidig kan jeg trække på mine egne erfaringer fra salgstrainee forløbet i Carl Ras, når jeg til dagligt agerer som leder over for medarbejdere og elever i butikken,” fortæller han og fortsætter:

”Som butikschef kan jeg i dag også trække på min baggrund som håndværker. Som håndværker vil man gerne bruge mindst muligt tid på at hente varer. Derfor gør jeg utrolig meget ud af, at vi som leverandør yder den rette løsning til kunderne.”

Akademiuddannelse i ledelse

Sideløbende med sin rolle som butikschef i Ishøj er Michael Lerchedahl Hartvigsen ved at færdiggøre en akademiuddannelse i ledelse hos Carl Ras:

”Videreuddannelsen er alfa omega for, at jeg udvikler mig i mit daglige arbejde som butikschef, og så jeg kan være den bedste leder over for mine medarbejdere,” fortæller han og fortsætter:

”Ledelse er generelt en vigtig prioritet i Carl Ras. Havde det ikke været for min egen gamle leder, der gav mig ansvar og havde tiltro til, at jeg kunne lykkes, tror jeg heller aldrig, jeg havde stået, hvor jeg er i dag.”

Nye salgstrainees til engroscentre hos Carl Ras

Carl Ras søger lige nu nye salgstrainees til flere af vores engroscentre.

”Hvis du er nysgerrig, engageret og har noget gåpåmod, så er Carl Ras et fantastisk sted at være i lære som salgstrainee. Du får rig mulighed for at prøve nye ting af og bliver udfordret på alle fronter i arbejdet med salg af værktøj og beslag til den professionelle håndværker,” lyder budskabet fra Michael Lerchedahl Hartvigsen, som afslutter:

”Samtidig bliver du en del af en arbejdsplads, der gerne vil investere i dig, hvis du viser, du er ambitiøs. Det er jo ikke for ingenting, at der er Carl Rassere, der har arbejdet her i en hel menneskealder.”

Læs mere om salgstrainees uddannelsen hos Carl Ras 

No Image

Vil du være en del af en virksomhed, hvor arbejdsglæde er vores vigtigste værktøj?