Carl Ras medarbejdere vender tilbage med friske øjne på virksomheden

Sammenhold og arbejdsglæde er vigtige værdier i Carl Ras, der går op i at være en god arbejdsplads for glade og engagerede medarbejdere. Og det betaler sig. Lars Ambirk og Martin Olsen er blot to ud af 13 kompetente medarbejdere, der i løbet af de seneste par år er vendt tilbage til Carl Ras med nye erfaringer, efter at have prøvet kræfter hos andre i byggebranchen.

Der skal være plads til, at medarbejdere kan komme tilbage igen til Carl Ras. Det er holdningen hos administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen, der altid lader døren stå åben for tidligere medarbejdere:

”Det er svært at give slip på gode medarbejdere, der har været en del af virksomheden i mange år. Derfor er det fantastisk, når vi oplever, at tidligere medarbejdere vender tilbage til Carl Ras. De kender til vores historie, værdier og forretningen og kommer samtidig tilbage med et nyt perspektiv udefra,” fortæller han og fortsætter:

”Medarbejderne er jo vores vigtigste konkurrenceparameter, og dem der gør forskellen på, om vi får succes. Derfor er vi altid åbne over for at få tidligere medarbejdere tilbage til virksomheden, hvis vi ved, de har leveret en god indsats.”

Carl Ras løfter i flok

44-årige Lars Ambirk er en af de medarbejdere, der er vendt tilbage til Carl Ras efter at have prøvet kræfter i andre virksomheder i byggebranchen.

Han startede sin Carl Ras karriere som butikssælger i Hørsholm i år 2006. Kort tid efter blev han teamleder, og et par år efter fik han ansvaret som butikschef. Det førte til, at han i 2014 fik en større ledelsesrolle som distriktschef i virksomheden. Men efter fire år mere, var tiden kommet til at prøve noget nyt. For en kort stund prøvede Lars Ambirk derfor kræfter som havneassistent og fik kort tid efter arbejde som kørende konsulent hos en anden værktøjsleverandør.

Men selvom han var tilbage til sin gamle hylde med isenkramsalg, var det som om, at der manglede noget:

”Jeg blev opmærksom på, at jeg brænder for salget af professionelt isenkram til kunderne, som jeg synes, vi er særligt gode til i Carl Ras,” fortæller han og fortsætter:

”Samtidig savnede jeg fællesskabet og det stærke sammenhold, der gennemsyrer hele virksomheden. Vi løfter i flok og hjælper hinanden på tværs af afdelinger og butikker og arbejder efter et fælles mål i Carl Ras.” 

Så da han efter et par år fik muligheden for at vende tilbage til Carl Ras som butikssælger – og efterfølgende i en ny stilling som butikschef for Carl Ras’ butikkerne i både Hørsholm, Hillerød og Farum - takkede han ja.

Stærkt sammenhold var afgørende

58-årige Martin Olsen er også vendt tilbage til Carl Ras efter en kort periode i en anden virksomhed. Han havde arbejdet som salgsassistent i Carl Ras’ butik på Østerbro i 20 år, hvor han hver dag arbejdede med salg og rådgivning af kunder:

”Jeg arbejdede sammen med en hel masse af de gamle Carl Rassere, som den dag i dag stadig arbejder her. Vi fik opbygget et stærkt sammenhold og havde det utrolig sjovt sammen hver eneste dag på arbejde. Det samme gjorde sig gældende med vores samarbejde med kunderne, som var kendetegnet ved at være meget uformelt,” fortæller Martin Olsen og tilføjer, at det var afgørende for at han blev hos Carl Ras i så mange år.

Alligevel tog han sidste år beslutningen om, at det var tid til at prøve noget nyt. Det blev dog kun til en kort periode på 2,5 måneder hos en anden værktøjsleverandør:

”Måden at drive forretning på var markant anderledes end i Carl Ras. Jeg savnede mit gamle arbejde med salg af professionelt isenkram til håndværkere. Så jeg lærte i den grad at sætte pris på det, jeg havde i forvejen,” fortæller han og fortsætter:

”Derfor er jeg utrolig taknemlig for, at jeg fik muligheden for at komme tilbage igen. Det viser også, at Carl Ras endnu en gang har bevist, at det betaler sig at være en god arbejdsplads, hvor vi passer på hinanden og har et stærkt sammenhold.”

Siden Martin Olsen blev ansat i Carl Ras igen i starten af nye år, har han fortsat sit gamle arbejde med salg og rådgivning af kunder, hvor han nu er tilknyttet butikken i Hørsholm.

No Image

Nye perspektiver og erfaringer udefra

Udover en stor forståelse for forretningen og virksomhedens værdier kommer de gamle medarbejdere tilbage til Carl Ras med nye perspektiver og erfaringer udefra. Det er ifølge Gorm Rasmussen en kæmpe gave for virksomheden:

”Vi ser ofte, at medarbejderne vender tilbage med et nyt syn på Carl Ras, fordi de har oplevet en anden måde at drive forretning på hos andre virksomheder. Det skaber stor værdi for os, at de kan bidrage med nye friske øjne og perspektiver på, hvordan vi kan forbedre og udvikle os i Carl Ras,” siger Gorm Rasmussen.

For Lars Ambirk var det især de gode kunderelationer, han tog ved lære af, i sin tid hos andre virksomheder i byggebranchen:

”Jeg oplevede en utrolig tæt kontakt mellem butikscheferne og kunderne, så jeg har fået et nyt perspektiv på vores arbejde med kunderelationer. Som butikschef for tre butikker i Carl Ras er min tid selvfølgelig begrænset, men jeg kan uden tvivl tage det videre til mine medarbejdere i butikkerne,” siger han.

”Jeg fortryder bestemt ikke, at jeg var ude af Carl Ras for en kort stund. Jeg synes faktisk, det er en fordel, at flere af os har prøvet at være ude i en periode, så vi også får nogle nye indspark udefra,” lyder det samtidig fra Martin Olsen, som tilføjer:

”Udover at jeg har fået nye erfaringer, er min arbejdsglæde blevet mangedoblet, og jeg blevet klar over, at det er her, jeg har min plads. Min ambition fremadrettet er derfor at være i Carl Ras, til jeg skal pensioneres. Og der er jo stadig en del år tilbage.”

No Image

Vil du være en del af en virksomhed, hvor arbejdsglæde er vores vigtigste værktøj?