0
Mit Carl Ras

Login til Mit Carl Ras

Log ind til dine fordele

  • Dine nettopriser
  • Dine genkøbslister
  • Dit fakturaarkiv
  • Din daglige saldoopgørelse

Lad det gå lidt tjept - med den rigtige kompressor

Til trykluftværktøjet er det vigtigt at bruge en kompressor, der passer til - så du fx kan arbejde længe med sømpistolen, og sømmene stadig skydes helt i.

Pistolen har et luftforbrug pr. skud, som skal matche med hvor meget effektiv luft, kompressoren genererer. Denne beregning hjælper vi dig med i nedenstående vejledning, hvor du kan se, hvilken kompressor, der matcher din TJEP-pistol. Og hvilke kompressorer, der kan trække to pistoler.

Vejledning om valg af kompressor

 

Vi har også nogle gode råd om daglig brug og vedligeholdelse af TJEP-kompressorer:

▪▪ Anvend en kraftig forlængerledning i en separat sikringsgruppe. Hvis kompressoren ikke vil starte, skyldes det ofte for lav spænding, som følge af for lang/tynd forlængerledning eller en
ikke-udrullet kabeltromle.

▪▪ Vi anbefaler, at du altid bruger 10 mm slangetykkelse (indvendigt mål min. 3/8”), og at kompressorens trykreguleringsventil indstilles til at afgive et tryk mellem 6 og 8 bar afhængig af pistoltype og længde af trykluftslangen.

▪▪ Vigtigt! En kompressor er beregnet til at køre i intervaller med maximal samlet drift på 30 minutter pr. time for at sikre nedkøling. Overholdes disse intervaller ikke, vil det forårsage kraftigt slid på
kompressorens vitale dele f.eks. stempelringene.

▪▪ Vær opmærksom på, hvor længe kompressoren kører for at fylde tanken. Kører den lang tid, er det tegn på, at stempelringene er slidte, og kompressoren bør serviceres.

▪▪ Specielt for olieholdige kompressorer: Tjek jævnligt olieniveau og sørg om nødvendigt for opfyldning af olie.

▪▪Husk jævnligt at tømme kompressorens tank for kondensvand.

▪▪ Læs altid brugermanualen inden du anvender produktet.

Til top