6 ting at tænke over, når du vælger dørgreb

Når du skal vælge mellem de mere ned 300 forskellige dørgreb i vores sortiment.
 1. Stil, design og look – med mere end 300 forskellige dørgreb at vælge imellem, er der masser af forskellige designs at vælge imellem på carl-ras.dk. Lige fra almuestil i træ til det skarpeste arkitekttegnede greb i stål. Vælg det greb, du synes passer i projektets stil.
 2. Materiale – stål, plast, bakelit, messing, forskellige slags træ m.m. – der er masser at vælge imellem, ja, faktisk er der mere end 50 forskellige overflader at vælge imellem. Messing og stål er to klassikere, som altid er populære. I 2022 er sorte greb og bruneret overflade er blevet særdeles populære. Men udseende er ikke alt – overvej, hvad materialetypen gør for grebets holdbarhed og andre krav.
 3. Hvor bliver døren brugt? Forskellige placeringer stiller forskellige krav:
  Hvis døren bliver brugt meget, som fx på offentlige toiletter eller på et stadion stiller det større krav til materialets holdbarhed og styrke.
  • Andre steder som fx laboratorier stiller krav til, at dørgrebene skal binde så få bakterier som muligt.
  • Skal grebet bruges i et miljø, som fx en lufthavn, der stiller krav til at dørgrebet ikke smelter? Så skal du have fat i et brandgodkendt dørgreb.
  • Skal det være nemt at holde fast på? Til fx børneinstitutioner og plejehjem bruges ofte håndtag med U-form, hvilket gør, at hånden ikke glider af grebets ende, mens du holder på det.
 4. Nikkel – indeholder grebet nikkel – evt. i hvor høj grad? Hvis du er nikkelallergiker, kan du blive generet af at bruge dørgreb, hvor nikkel indgår i materialet.
 5. Garanti – nogle producenter har ekstra lang garanti på deres greb, fx d line som giver 20 års garanti.
 6. Bæredygtighed – du kan kigge efter miljømærkede dørgreb. Læs mere om miljøcertificeringerne her.
No Image

Kom og se vores kæmpe showroom med alt i dørgreb på Frederiksberg

No Image

 

Klassikere og nye designs

Du vil møde hele genren inden for dørgreb, ligefra de mest populære standardgreb til de helt specielle designs. Udvalget kommer fra vores stærke leverandører Randi, d line, Kyner & Co, MEFA, habo og Assa Abloy.

No Image

 

Kyndig rådgivning

Vores professionelle isenkræmmere står klar til at hjælpe og rådgive i forhold til montering og tekniske løsninger, og vi har en del på lager, som kan tages med på dagen.

No Image

 

Mere end 300 forskellige dørgreb

Prøv mere end 300 forskellige dørgreb, samt muligheder for tilbehør såsom langskilte, vridere og nøgleskilte. Vi klarer selvfølgelig også alle de beslag, der skal til resten af døren.