Akku værktøj

Her finder du akku værktøj af højeste kvalitet for enhver smag og opgave. Se nedenfor og find netop dét akku værktøj, som du står og mangler.
1576Varer
DeWALT - Maskinsæt 18V 8-pak XR DCK854P4T

DeWALT

39009122

Maskinsæt 18V 8-pak XR DCK854P4T 4x5,0 Ah

Sættet indeholder: Slagboremaskine DCD996, Slagnøgle DCF880, Vinkelsliber DCG405, Borehammer DCH273,...
  • Indhold8
Pris: Ekskl. moms
13.159,00 DKK /Sæt
Web: 1 på lager.

Akku værktøj

Hos Carl Ras finder du et kæmpe udvalg i akku værktøj og tilbehør. Vi fører alle de kendte mærker, og har med garanti også en maskine, der passer til dig og dit behov. Uanset om du sværger til DEWALT, Makita, Festool, Milwaukee eller Bosch, har vi det, du står og mangler! Vores faguddannede personale er eksperter i akku værktøj og vi står klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige – uanset, hvad dine præferencer og behov måtte være.

Forskel på el og akku værktøj

Teknisk set er al akku værktøj pr. definition elektrisk, hvorfor man også godt kan sige, at akku værktøj er el-værktøj. Men når man taler om akku, er det en forkortelse for akkumulator, der er den korrekte fagbetegnelse for et genopladeligt batteri. Det vil altså sige, at akku værktøj er batteridrevet og at man dermed ikke er afhængig af en stikkontakt eller forlængerledning – medmindre batterierne skal lades op, naturligvis. Dermed skelner vi mellem el- og akku værktøj således, at akku er alt på batteri og el-værktøj er alt der er ledningsført.

Akku boremaskiner og akku skruemaskiner

De fleste er nok bekendt med akku boremaskiner og akku skruemaskiner, og der er da heller ingen tvivl om, at det er her, de fleste får deres første møde med den vidunderlige verden af akku værktøj. Akku skrue- og boremaskiner er et meget vidt begreb, for der findes et virkelig omfattende udvalg af brands, mærker og modeller. Dels er der producenterne, men det er også værd at overveje, om man skal have en slagboremaskine, som typisk vil veje mere end en model uden slag, men omvendt også kan klare langt de fleste opgaver – eller om man ”bare” vil have en letvægts skruemaskine, og undvære slagborefunktionen. Det er i allerhøjeste grad individuelt, og der findes ikke noget, der er rigtigt eller forkert i den sammenhæng. Det afhænger 100% af dint behov og dine ønsker. Mange vælger en ”både og” løsning, hvor man både køber en kompakt akku skruemaskine, som er hurtig og let at arbejde med, og så tager en akku slagboremaskine ved siden af, så man også  har noget ekstra kraft i de situationer, hvor man har brug for det.

Akku batterier bliver bedre og bedre

En af de helt åbenlyse årsager til at vælge batteridrevet værktøj, er at man slipper for ledninger, hvilket giver en enorm fleksibilitet og frihed. Det er immervæk lettere f.eks. at kravle op på et tag, hvis man ikke skal have en kabeltromle med sig, ligesom det er mindre besværligt at skifte mellem forskellige maskiner og værktøjer, uden at skulle bøvle med kabler og stik for hver gang man skifter.

Batteriteknologien er også på et niveau nu, hvor det kun er meget, meget få opgaver, der ikke kan klares med akku værktøj. Batterierne bliver konstant bedre og bedre. De yder mere, holder længere og vejer mindre – det er win, win, win. Naturligvis er der begrænsninger på maskinernes kapacitet, når de ikke er tilsluttet en stikkontakt, men i de absolut fleste tilfælde vil akku værktøj kunne klare opgaven. Det er reelt kun de seriøst tunge og krævende opgaver som f.eks. skovrydning og betonnedbrydning etc., hvor en akku maskine måske vil komme til kort. Dermed ikke sagt, at en akku maskine ikke kan klare mosten, for det er bare et spørgsmål om at have tilstrækkeligt med batterier og ladere med sig, men hvis arbejdet kræver seriøst intens power i lang tid (f.eks. i fm. nedbrydning af et betonfundament), kan det godt være at en model med ledning er mere bevendt.

Akku teknologien har rykket sig meget

Rent teknologisk er der virkelig sket mange kvantespring på den batteriteknologiske front, siden de første batteridrevne boremaskiner så dagens lys. Dengang var ydeevnen temmelig begrænset, batterierne var stor, tunge og lang tid om at lade op – og ydermere sled det hårdt på batterierne at blive ladet op. De mistede hurtigt deres kraft og kapacitet. Men sådan er det ikke længere! I dag er akku maskinernes batterier i en helt anden liga, og hvor det for bare nogle få år siden var NiCd (nikkel/cadmium) teknologien der var markedsledende, er det i dag Li-Ion (litium/ion) teknologien, der sætter standarderne.

Li-Ion har en lang række fordele, der gør det til en genial teknologi i værktøj, hvor vi altid er på jagt efter høj ydeevne. Først og fremmest er Li-Ion ikke følsom overfor ”sjat-ladning”, hvilket ikke er hensigtsmæssigt med NiCd batterier. Hvis man ikke oplader et ældre NiCd batteri til 100% inden det tages i brug første gang, så risikerer man, at batteriet aldrig vil kunne opnå 100%, fordi battericellerne simpelthen ikke er blevet vækket/aktiveret. Det er bl.a. derfor man af og til hører folk sige, at man skal lade sine batterier sidde i opladeren i 8-12 timer inden brug, for at være helt sikker på, at de er ladet 100% op. Og ligesom de gamle batterier skal lades helt op inden de tages i brug, så skal de (af de samme principper) også gerne aflades 100% inden de kommer til opladning. Alt i alt er det bare rigtig bøvlet – og potentielt rigtig dyrt, fordi man (ved almindeligt brug) vil slide markant hårdere på sine NiCd batterier end hvad godt er.

Den type bekymringer har du ikke med Li-Ion teknologien. Her kan du tage batterierne i brug med det samme, du kan sjat-lade og du kan bruge batterierne mere eller mindre præcis som det passer dig bedst – uden at du behøver at bekymre dig om energitab og nedsat ydeevne.

Enhver producent har sine egne anbefalinger i ft. deres batterier, som du naturligvis bør følges.

Samme batteri til al dit akku værktøj

Den mest almindelige/mest udbredte batteritype til akku værktøj er 18V. Det findes også masser af modeller med 12V, 14,4V, 10,8V og endda 54V, men 18V er klart mest udbredt. Og når du har et batteri, kan du som udgangspunkt bruge det til alle dine akku maskiner. Dog skal du være opmærksom på, at DEWALT batterier kun kan bruges til DEWALTs værktøj, ligesom Makita batterier kun passer til Makita. Derfor er det en god idé at se på, hvilke maskiner man har brug for, vælge sig et mærke og så holde sig til det. Det vil i hvert fald være den billigste måde at operere på, da man således ikke behøver at bruge en masse penge på forskellige batterier og ladere.

Hovedreglen er, at et 18V batteri fra en given producent, passer på alt denne producents 18V akku værktøj. Og samme logik gælder naturligvis for alle andre spændingstyper (10,8V, 12V, 14,4V etc.)

Akku maskinsæt

En hel åbenlys fordel ved, at man kan bruge de samme batterier til sine forskellige maskiner, er at man kan spare mange penge i ft. at købe batterier. Derfor er akku maskinsæt også uhyre populære. Et akku maskinsæt er en samling af forskellige akku værktøjer og et par batterier, så du er køreklar til en bred vifte af opgaver. Det er en populær måde at handle på, fordi man får rigtig meget for pengene, og ofte også kan spare en del i ft. at købe maskiner og batterier enkeltvis.

Dog er det vigtigt at huske på, at man ikke kan bruge én producents batterier til en anden producents maskiner. Derfor er akku værktøj også meget et ”religionsspørgsmål”, og der er formentlig lige så mange meninger om de forskellige producenter, som der er brugere af deres værktøjer.

De mest populære akku maskinsæt vi har, er vores DEWALT, Makita, Festool, Bosch- og Milwaukee maskinsæt.

Akku værktøj til ethvert formål

Hos Carl Ras har vi et kæmpe udvalg af professionelt akku værktøj til ethvert tænkeligt formål. Hos os går du aldrig forgæves, og vi har med garanti det helt perfekte akku værktøj til lige netop det, du har behov for.

Akku borehammer

Har du opgaver i strid beton, er en akku borehammer helt uundværlig. Med en slagstyrke udover det sædvanlige, er en akku borehammer det eneste rigtige til at lave huller i- eller nedbryde beton og andre hårde materialer.

Batterier, ladere og radioer

Vi har et kæmpe udvalg af batterier, ladere og radioer, som gør arbejdet nemmere og sjovere. Hvor mange batterier og ladere du skal have, afhænger selvfølgelig af dit behov/dine opgaver, men sikkert er det i hvert fald, at vi hos Carl Ras har et bredt udvalg, og du med garanti kan få dækket dig godt ind. Og til at sikre underholdningen, har vi også et bredt udvalg af akku radioer, der kan køre på de samme batterier som dit øvrige værktøj.

Excenterslibere, rystepudsere og høvle

Når du skal slibe, høvle eller polere, er der ikke noget som en top-tunet akku model til at gøre arbejdet nemt og fleksibelt. Vi har et kæmpe udvalg af professionelle akku excenterslibere, rystepudsere og høvle, og vi hjælper dig naturligvis med at finde den helt rigtige.

Akku fræsere og ligeslibere

Fræsere har i mange år været associeret med ledning, men ikke længere. Vi har et bredt udvalg af akku fræsere og ligeslibere, og vi er overbeviste om, at du vil værdsætte den fleksibilitet som en trådløs fræser/sliber vil give dig. Det er meget mindre bøvlet, og du har ikke ledningen til at ligge i vejen.

Akku lygter og lamper

En forudsætning for at udføre et stykke godt arbejde, er at man kan se, hvad man laver. Derfor er lys helt essentielt. De fleste har nok et billede af god belysning som noget, der kræver en ledning, men det behøver det ikke at være. Vi har et stort udvalg af kraftfulde akku lygter og lamper, og vi garanterer, at du vil få lys over land – også selvom du ikke har en stikkontakt lige ved hånden.

Akku multicuttere

En multicutter er ganske enkelt fantastisk til at komme helt ind i hjørnerne og arbejde der, hvor traditionelle save/slibere ikke kan nå. Og med en akku multicutter bliver det ikke nemmere. Vi har et stort udsnit af vælge i mellem, og vi hjælper dig gerne med at finde den helt rigtige for dig.

Akku vinkelslibere

At arbejde med en vinkelsliber kræver koncentration, hvorfor en ledning ikke er optimal at skulle forholde sig til. Vi har et stort udvalg af akku vinkelslibere, som giver dig præcis den saft og kraft du har brug for, men uden at ledningen kommer i vejen. Nemmere bliver det næppe.

Akku støvsugere

Som med alt andet akku værktøj, er det en fornøjelse at slippe for ledninger, og det gælder i høj grad også i fm. rengøringen efter/under arbejdet. En akku støvsuger gør det supernemt at holde sin arbejdsplads ren og pæn, hvilket igen gør det nemmere at overskue arbejdets omfang og i sidste ende hjælper dig til at blive hurtigere færdig. Vi har et bredt udvalg af professionelle akku støvsugere, der både kan bruges som traditionelle støvsugere eller tilkobles f.eks. en borehammer/slibemaskine, så man ikke støver mere end allerhøjst nødvendigt.

Akku sømpistoler, -dykkerpistoler og hæftepistoler

En sømpistol er ofte forbundet til en kompressor og fungerer således vha. trykluft, men med den hurtige udvikling i akku-teknologier, kan du nu også få akku sømpistoler, akku dykpistoler og akku hæftepistoler, som gør arbejdet lige så godt som deres tryklufts pendanter, men uden brug af – eller behov for – ledninger, kompressorer og slanger.

Alt i akku værktøj finder du hos Carl Ras

Alt hvad du skal bruge – og meget, meget mere – er en del af vores omfattende akku sortiment hos Carl Ras. Vi har mere eller mindre akku værktøj til enhver tænkelig opgave – og hvis du ikke kan finde det i oversigten her på siden, så prøv at se vores kategori ”øvrigt akku væktøj”, hvor du bl.a. kan finde loddekolber, luftpumper og presseværktøjer m.m.