”Cloudbaseret elektronisk adgangskontrol gør hverdagen nemmere og mere fleksibel”

Carl Ras er distributør og leverandør af alle dørprodukter til et cloudbaseret adgangssystem, som Roskilde Office Space har fået implementeret. Det nye adgangskontrolsystem kan styres og administreres online fra alle platforme uden for bygningen. Det gør det nemt og fleksibelt for kontorfællesskabet at anvende, og de får større sikkerhed og minimale driftsomkostninger.

Med et kontorfællesskab bestående af 120 kontorpladser, fordelt mellem 40 forskellige virksomheder, har Martin Hammer Graarup svært ved at forestille sig en velfungerende hverdag uden cloudbaseret adgangskontrol. Han er ejerleder af kontorfællesskabet Roskilde Office Space, der udlejer kontorpladser og lokaler til virksomheder og kursister i Roskilde og omegn.

Da Roskilde Office Space fik deres første udlejere i sommeren 2019, fik de derfor hurtigt installeret adgangskontrolsystemet til aflåsning af 70 enheder på alle døre og rum i bygningen. Det betyder, at udlejere kan låse sig ind i bygningen med en nøglebrik ved hjælp af et enkelt bip, og Martin Hammer Graarup kan selv styre og sikre, hvem der har adgang til hvilke døre i bygningen og i hvilket tidsrum.

Kan styres og administreres online fra alle platforme

Roskilde Office Space har fået implementeret cloudbaseret exivo elektronisk adgangskontrolsystem – et nyt og brugervenligt online webbaseret ADK-system, der styres via en cloud-løsning. Det giver kontorfællesskabet en lang række fordele:

”I modsætning til almindelig elektronisk adgangskontrol, der skal styres og administreres via Apple computere og Safari, kan denne cloudbaserede løsning tilgås fra alle platforme og webbrowsere med styring af alle funktioner. Jeg kan altså nemt og hurtigt ændre i systemet via min telefon, en Ipad, en Macbook eller en windowsbaseret PC. Løsningen sørger samtidig for, at vores system hele tiden opdateres med nyeste funktioner, og vi er altid sikret den nyeste software,” fortæller Martin Hammer Graarup og fortsætter:

”Det cloudbaserede adgangskontrolsystem er derfor en kæmpe gevinst for Roskilde Office Space. Der findes mange gode løsninger til elektronisk adgangskontrol på markedet, men de har ikke samme funktionalitet som denne her cloudbaserede løsning, som Carl Ras tilbyder i samarbejde med Dormakaba.”

No Image

Funktionaliteten skaber stor fleksibilitet i hverdagen

Som ejerleder er Martin Hammer Graarup en travl mand. Han har ofte mange ærinder ude af huset i løbet af dagen samtidig med, at han prioriterer meget tid derhjemme med familien. Det skaber derfor stor fleksibilitet i hverdagen for ham, at han kan åbne og administrere systemet online ude fra bygningen:

”Det gør min hverdag meget lettere, at jeg ikke er afhængig af at styre systemet fra kontoret. Jeg kan lave alle tilretninger i adgangskontrollen via en app fra min telefon. Hvis en udlejer eller kursist for eksempel har låst sig ude eller har mistet sin nøglebrik, kan jeg inden for et minut give dem adgang til bygningen via min telefon, imens jeg er på vej til et møde, eller imens jeg sidder og ser en film med familien sent om aftenen. Det sparer mig for en hel masse tid og ressourcer,” fortæller Martin Hammer Graarup. 

Større sikkerhed og minimering i driftsomkostninger

En anden fordel ved adgangskontrolsystemet er ifølge Martin Hammer Graarup sikkerheden, da de nu har fuld kontrol over, hvem der har adgang til bygningen:

”Vi oplever uden tvivl en større sikkerhedsgaranti. Jeg kan for eksempel begrænse adgangen for bestemte brugere i systemet, så de kun har adgang til et bestemt område i bygningen. Gennem adgangsloggen kan jeg samtidig se, hvem der har låst en dør op med sin nøglebrik og i hvilke rum i bygningen, vedkommende har været til stede. Mister vi en nøglebrik, kan jeg deaktivere den i systemet med det samme, ligesom jeg hurtigt kan aktivere en ny nøglebrik,” siger Martin Hammer Graarup og tilføjer, at adgangskontrollen dermed også minimerer driftsomkostninger for Roskilde Office Space:

”Det giver os store besparelser, at vi ikke skal bruge tid og ressourcer på at få en låsesmed ud, hvis en nøglebrik forsvinder, eller en virksomhed flytter ud af bygningen. Med et låsesystem ville jeg i disse situationer være nødsaget til at udskifte alle nøgler og låse til alle hoveddøre og kontorrum i bygningen. Det ville være både dyrt og enormt tidskrævende for vores kontorfællesskab.”

Voksende behov for cloudbaseret adgangskontrol i fremtiden 

Carl Ras er distributør og leverandør af alle dørprodukterne til det cloudbaserede exivo elektronisk adgangskontrolsystem, der er produceret af Dormakaba.

Ifølge salgsudviklingschef hos Carl Ras, Jan Brevadt, vil behovet for en cloudbaseret adgangskontrol kun vokse i fremtiden hos både virksomheder, institutioner og på det private marked:

”Vores hverdag bliver stadig mere digital, og det gælder også for vores døre og låse. Vi ser flere og flere større virksomheder og offentlige institutioner, der vælger en elektronisk adgangskontrolløsning til deres bygning. Samtidig ser vi også et voksende behov for elektroniske løsninger til adgangskontrol i private hjem. Forventningen er derfor, at en elektronisk aflåsning af døre også vil få en kraftig vækst på det private marked i løbet af nogle år.”

No Image

Chip & Track - effektiv værktøjsstyring

Træt af at stå med dubletter af dyrt værktøj? Eller af at ringe rundt for at finde ud af, hvem der har fashøvlen? Af papirer og Excel-ark?