brand logo

DAFA

DAFA er en familieejet virksomhed fra 1939, der blev grundlagt af Børge Norby. DAFA producerer produkter i skum -og gummimaterialer til byggeri, industri og vindenergi, som eksempelvis pakninger, fugebånd, lyd- og vibrationsdæmpende løsninger. DAFAs hovedkvarter ligger i Aarhus og virksomhedens medarbejdere er fordelt på tre kontinenter i otte lande, med produktion i Danmark, Italien, Polen og Kina. Pr. 1. januar 2021 udskilte DAFA Group sine byggematerialeaktiviteter i et nyt datterselskab. Det nye selskab fik navnet: DAFA Building Solutions A/S. 

DAFAs mål og grønne fokus

DAFA udvikler bæredygtige løsninger, der tætner, dæmper og beskytter. Virksomhedens mål er, at kunderne altid får øget værdi, gennem samarbejde med dem. Derudover har de kompetencer til at hjælpe alle parter – i alle byggeriets faser. DAFA har fokus på bæredygtighed og tænker det ind i samtlige forretningsbeslutninger. De vil blive bedre til at passe på miljøet, hvilket de blandt andet gør ved at producere grøn energi gennem egne solceller og ved at genanvende ressourcer.

DAFAs arbejde med bæredygtighed

DAFA er med til at lette miljøpåvirkningen igennem innovative løsninger, hvor der sker en optimering og effektivisering af energibehovet og forlængelse af produkters levetid. Virksomhedens vision er at skabe innovative og bæredygtige løsninger, der er klar til fremtiden, men uden at gå på kompromis med høj kvalitet. I arbejdet med bæredygtighed tilbyder virksomheden produkter, der er godkendte til bæredygtigt byggeri, herunder Svanemærkede. Blandt disse produkter kan findes DAFAs ExFoil dampspærre med armeringsnet, dampspærretape og fugebånd.

DAFA ExFoil – Fremtidens dampspærre

Den ekstra stærke DAFA ExFoil™ dampspærre er langt mere bygbar end en almindelig PE-dampspærre, hvilket gør montagen nemmere. Folien er forsynet med markeringer for hver 10-15 cm, der hjælper dig med at udføre korrekte overlæg. Folien er formstabil grundet armeringsnettet, hvilket betyder, at det ikke strækkes ved opstramning og du undgår derfor, at der opstår ”rynker”. DAFA ExFoil™ leveres i banebredde på 215 og 270 cm, der gør montagen nem og hurtig. Derudover kan du selv vælge, om den skal monteres på tværs eller langs.

Meget mere end bare fugebånd

I udvalget af fugebånd fra DAFA er du sikret bedre isoleringseffekt og sikker support på byggepladsen. Med DAFAs Illmod 600 får du stærke fordele. Produktets kvalitet er bevist gennem mere end 40 år på markedet og er godkendt gennem adskillige test. Det medfører, at du får et langtidsholdbart fugemateriale, der lever fuldt ud op til byggeriets krav. Testresultater fra Teknologisk Institut har påvist, at fugebåndene sikrer en tæt og meget effektiv isolering og op til 60% bedre isoleringsevne end traditionelle fugemasser. Produktet har derudover fordele som effektiv lyddæmpning, hindring af kuldebroer, holder tæt ved slagregn, sikrer udfyldning af fugen og er modstandsdygtig overfor svamp. Produktet er registreret i databasen for byggeprodukter, der kan anvendes i Svanemærket byggeri.

Vi ses i Carl Ras!

DAFA har været en tæt samarbejdspartner igennem mange år og du finder derfor et stort udvalg af deres produkter på vores hjemmeside og i vores butikker.

Hos Carl Ras er vi specialister i værktøj og udstyr til den professionelle håndværker, og vi brænder for at give vores kunder den allerbedste service. For os er det ikke et spørgsmål om, at du køber det dyreste udstyr, men at du køber det rigtige! I vores mange butikker landet over, står vi klar til at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning – uanset hvad dit behov måtte være og uanset hvilken konkret opgave, du står overfor.