IKONS

Produkter i topkvalitet fra IKONS, designet af ikoner indenfor arkitektur og design.
101Varer
Ikons - Sæbedispenser Pebble børstet stål

Ikons

46007912

Sæbedispenser Pebble børstet stål

Fritstående sæbedispenser....
  • Indhold225
  • OverfladeRustfrit stål A2 børstet
  • Fremspring mm106
Pris: Ekskl. moms
1.668,00 DKK /Styk
Skaffevare: 7-12 dages levering.
Ikons - Klædekrog lille BIG Pebble sort

Ikons

46007887

Klædekrog lille BIG Pebble sort

Ø20 mm + 20x20x20 mm Inkl. skrue og dybel...
  • OverfladeSort-lakeret
  • Højde mm20
  • Fremspring mm20
Pris: Ekskl. moms
20,00 DKK /Styk
Web: 8 på lager.
Butik: Udgået.
Ikons - Klædekrog stor BIG Pebble sort

Ikons

46007893

Klædekrog stor BIG Pebble sort

Ø20 mm + 51,5x20x20 mm Inkl. skrue og dybel...
  • OverfladeSort-lakeret
Pris: Ekskl. moms
416,00 DKK /Styk
Skaffevare: 7-12 dages levering.

IKONS

I 1950'erne kiggede en ikonisk designer og en traditionel dansk beslagproducent hinanden i kortene og opdagede et fascinerende fællesskab - den samme lidenskab for gedigent håndværk og en stræben efter perfektion. Beslagproducenten øjnede en mulighed for samarbejde, og snart derefter kom det første arkitektesignede dørgreb til verden. Arne Jacobsen-grebet. 

Dette møde bliver afsættet til en ikonisk samling af smuk udførte dørgreb - Collection of IKONS. Alle skabt mellem 1950 og i dag, af stærke kreative kræfter inden for design og arkitektur. Kollektionen forener funktion og æstetik og ses i dag i anerkendte bygningsværker i hele verden. Hvert dørgreb er unikt og udspringer af et bredt spektrum af designtraditioner. 

Designikoner fra stærke arkitekter

 

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen var et lokomotiv for dansk design og arkitektur gennem 50 år. I dag, mere end 30 år efter hans død, ses hans design som toneangivende for dansk designidentitet. Han er manden bag ikoner som Ægget, Svanen, men også Arne Jacobsen-dørgrebet. Alle tre førnævnte produkter blev designet til SAS Royal Hotellet, der åbnede i 1961. Hans design bærer præg af hans intuitive søgen efter de yderste grænser for formidéen, materialet og teknologien. Den lå også til grund for designet af Arne Jacobsen-dørgrebet, som han skabte ud fra håndfladens form, når hånden griber om et dørgreb. Resultatet var et dørhåndtag i et både smukt og ergonomisk design. I Arne Jacobsen-serien fåes dørgreb, vridere og tolietbesætning, og de fåes både som matforniklet og poleret messing. 

BIG - Bjarke Ingels Group

Bjarke Ingels Group er et innovativt dansk arkitektfirma, der er kendt i hele verden for deres fokus på æstetik og bæredygtighed. BIG står bag Pebble-serien, som omfatter dørgreb, vridere, nøgleskilt, toiletbesætning, håndklædestang, toiletrulleholder, reserverulleholder, klædekroge - serien fås i tre forskellige finish: satin rustfrit stål, mat sort og mat hvid. Alt sammen fremstillet i rustfrit stål A2.

PLH arkitekter

PLH artiktekter er en dansk tegnestue med international rækkevidde og masser af erfaring. Dørgrebet fra PLH blev designet i 2004 og udvikelt på ideen om at skabe et greb med enkelhed, særpræg og gribevenlighed. Resultatet er en organisk form, og et dørgreb der fås i flere varianter -  der findes også vridere og tolietbesætninger i serien.

Annelise Bjørner

Den danske designer, Annelise Bjørner, har siden 1962 arbejdet med design af beslag, sølv og møbler og har opnået stor hæder. Hun designede Annelise Bjørner-grebet som en del af hendes elevarbejder fra designlinjen på Kunstakademiet - dette blev videreudviklet og lanceret i 1972. Baggrunden for udformningen var dels et ønske om, at formen enkelt skulle være et udtryk for funktionen, og dels at flader og krumninger fik et klart afgrænset forløb mod hinanden.

ONEN

ONEN er et arkitekt- og designkontor, som primært arbejder med bygningsrelateret design. ONEN-grebet blev lanceret i 2003 og ønsket var at skabe et fladt greb som et alternativ til de mange runde greb på det eksisterende marked. udfordringen var at kombinere rundt og fladt i et enkelt og ukompliceret formsprog. 

Vilhelm Lauritzen arkitekter

Arkitektfirmaet blev grundlagt i 1922 og har stået bag store anerkendte bygningsværker, hvoraf nogle er blevet hædret med en fredning. Vilhelm Lauritzens raffinerede tilgang til anvendelse af materialer og detaljer og nysgerrighed i forhold til funktion og form er tidløs og også grundlaget for det dørgreb, han designede. Serien består af dørgrebet, vridere, toiletbesætninger, rosetskilte og hanke.

Henning Larsen arkitekter

Henning Larsen var en af Danmarks førende arkitekter i det tyvende århundrede. Han startede den store, anerkendte arkitektvirksomhed, Henning Larsen arkitekter, som fører de stolte traditioner videre. 

Henning Larsen-dørgrebet blev designet i 1996 til Nordeas hovedsæde og ser sidenhen brugt i mange store byggerier, bl.a. Operaen i København. Baggrunden for designet var at skabe et enkelt og markant greb med en smal profil. Serien består af dørgreb, vridere mv.