Carl Ras overtager nordjysk værktøjsleverandør og styrker sin position som specialisten i branchen

Carl Ras har opkøbt Jydsk Værktøj i Aalborg. Navnet Jydsk Værktøj bibeholdes, og sammen vil vi udvide produktsortiment for at nå bredere ud til kunderne i markedet.

I Carl Ras har vi 90 års erfaring som grossist i branchen og vil være håndværkernes foretrukne værktøjsspecialist.

Jydsk Værktøj er ifølge administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen, et godt supplement til Carl Ras’ eksisterende forretningsområder. Han glæder sig derfor over opkøbet af den nordjyske værktøjsleverandør:

”Carl Ras får adgang til et nyt marked mod industrien, og vi får en større tilstedeværelse over for både eksisterende og nye kunder i Nordjylland. Ligeledes får Jydsk Værktøj geografisk tilstedeværelse i hele Danmark ved at blive en del af en landsdækkende engrosvirksomhed som Carl Ras,” fortæller han om opkøbet af Jydsk Værktøj og tilføjer:

”Vi ser mange gode muligheder i at udvikle Jydsk Værktøj til en stærkere aktør i det danske marked. Vi tror på, at krydssalget mellem vores eksisterende kunder og Jydsk Værktøj er stort, og at vi sammen kan udvide vores produktsortiment væsentligt.”

No Image

Stærkt værdifællesskab og fælles tilgang til kunderne

Jydsk Værktøj, der tæller 26 medarbejdere, har mere end 30 års erfaring som grossist i branchen og sælger værktøj og maskiner til metalindustrien og byggebranchen.

Jydsk Værktøj forbliver en selvstændig enhed i Aalborg med samme ledelse, medarbejdere og brand, og de ser mange gode muligheder for at udvikle virksomheden i samarbejde med Carl Ras:

”Vi får adgang til et større kundesegment og kan tilbyde en bredere pallette af kvalitetsværktøj, og vi ser et stort potentiale for krydssalg til flere brancher. Vi kan dermed nå længere ud i markedet med Carl Ras, så vi kan efterleve vores ønske om at være mere for kunderne,” siger Kjeld Thomsen, der er administrerende direktør og medejer af Jydsk Værktøj.

Jydsk Værktøjs indkøbschef og medejer, Troels Porse, tilføjer:

”Vi glæder os til at udvide vores leverandørsamarbejder væsentligt og ser frem til en øget konkurrencekraft, som vil understøtte en fortsat vækst for Jydsk Værktøj.”

De påpeger videre, at mange års gode relationer til Carl Ras, med en fælles tilgang til virksomhedskultur og kundeværdier, førte til en dialog om opkøbet:

”Det er vigtigt for os begge, at medarbejderne og personalet har det godt på arbejdspladsen, og vi hjælper hinanden og skaber de bedste resultater sammen gennem samarbejde. Vi går en ekstra mil for kunderne og yder professionel service og rådgivning, så kunderne oplever, at de ikke går forgæves,” siger Kjeld Thomsen og tilføjer:

Det har været afgørende for den endelige beslutning om salget og baner uden tvivl vejen for en spændende vækstrejse.”

Viderebringer erfaringer fra opkøbet af 3 Aktive

I 2019 købte Carl Ras sig ind i værktøjsleverandøren 3 Aktive, der leverer værktøj og maskiner til bygge- og anlægsbranchen.

Carl Ras har herigennem skabt gode erfaringer med at positionere sig i et nyt kundesegment mod entreprenører, hvor tilstedeværelsen førhen har været begrænset: 

”Vi kan viderebringe vores stærke erfaringer med 3 Aktive i det nye opkøb af Jydsk Værktøj. Begge virksomheder driver en rentabel forretning og har orden i både organisation, salgsmodel, økonomi og kultur. Vi kan derfor tilføre synergi i et tempo, der er hensigtsmæssigt for alle parter,” siger Gorm Rasmussen og tilføjer:

”Vi ønsker at samle en stærk pallette af virksomheder, som afspejler specialistpositionen i markedet, og hvor kultur og service er i højsæde. Her ser vi både 3 Aktive og Jydsk Værktøj som et stærkt match til Carl Ras.”

No Image

Godt håndværk starter med det rigtige værktøj

Hos Carl Ras finder du branchens største udvalg af kvalitetsværktøj – og altid mere end 9998 beslag på lager. Vi gør dine opgaver til vores, så du kan være sikker på at komme godt fra start. Og hele vejen i mål.

Hurtigt og effektivt.