Murbor

I denne kategori finder du murbor i næsten alle størrelser og former. Se nærmere nedenfor.

72Varer

Forrige

Side 1 af 1

Næste

Sorter efter

Thürmer Tools - Tagpladebor 8,0mm

Thürmer Tools

32399100

Tagpladebor 8,0mm

Bor tagplade værktøj 5151....
  • Kode5151T08
Pris Ekskl. moms
116,00 DKK /Styk
9 stk på lager online

Murbor

Når du har de rette bor og bits, er der ikke den opgave, boremaskinen ikke kan klare. Og har du prøvet at bore i hårde materialer og udføre murerarbejde, så ved du, at murbor er uundværlige – og at det typisk er svært at gennemføre arbejdet effektivt uden. Hos Carl Ras har vi et bredt udvalg af professionelle murbor fra anerkendte producenter. Se dem alle her på siden.

Bag om murboret

Du kan kende murbor på den lidt stumpe spids med to tydelige ’vinger’ i hver side. På spidsen sidder der en lille, hård plade, der er loddet på. Ofte er pladen fremstillet af HM-stål, så den stort set ikke kan slides op. Den hårde spids gør, at boret under slagboring banker vej ind i materialet. Som navnet antyder bruges et murbor til at bore i murværk og sten med. De fleste murbor kan både bore i beton, puds, porrebeton, gipsplader, sten, fliser og mursten. Skal du have et godt sortiment af murbor, bør du går efter størrelserne fra 3 til 10 millimeter i 2-3 mm spring mellem hvert bor.

Guide - sådan finder du det rigtige bor og de rigtige bits til den opgave, du skal løse

Læs med her, hvis du vil blive klogere på, hvordan du finder de rette bits og bor til din opgave.

  1. Spidsen - spidsen på boret afslører, hvilket materiale boret kan bruges til. Fx har et træbor en lang centerspids, mens murboret har en hård spids, der er loddet på.
  2. Skæret - spiralen på et bor - har skarpe kanter, så boret efterlader en helt lige kant i det materiale, du borer i.
  3. Bundskæret - bunden i spiralen skal ikke skære, men transportere borestøvet væk fra boret.
  4. Skaftet - skaftet på boret afslører, hvilken type boremaskine boret er beregnet til. 
  5. Metallet - en god bit er fremstillet af mindst to slags metal. Hårdt metal på spidsen, så den ikke slides i stykker, og blødere, mere fleksibelt metal i kroppen, så bitten ikke knækker.
  6. Navnet - kærvtype og størrelse bør altid fremgå, så du nemt kan finde den rigtige bit.

Brug for mere power?

Hvis ikke et alm. murbor er tilstrækkeligt, kan du overveje hammerbor - også kaldet betonbor/SDS-bor. De er mere hårdfør, men kræver samtidig en borehammer.