Fleksibilitet og tillid giver en 6. plads blandt Danmarks Bedste Arbejdspladser

Hos Carl Ras er vi stolte over at få en 6. plads i konkurrencen om at være Danmarks Bedste Arbejdsplads 2018. Nogle af nøgleordene dertil er fleksibilitet, tillid og åbenhed.

Tirsdag aften blev det afsløret, at Carl Ras kom ind på en 6. plads blandt 89 meget kompetente konkurrenter i kategorien Mellemstore Arbejdspladser. Carl Ras har deltaget fire gange og blev nr. 7 sidste gang – dette års placering er den bedste nogensinde i konkurrencen. Den arrangeres af Great Place To Work Institute, der årligt kårer Danmarks bedste arbejdspladser ud fra trivselsmålinger gennemført af medarbejderne samt en kulturbeskrivelse.

Glade medarbejdere giver glade kunder

Gorm Rasmussen repræsenterer som administrerende direktør 3. generation i Carl Ras som familieejet virksomhed. Den startede på Nørrebro i København for mere end 86 år siden og nu er en landsdækkende koncern med mere end 350 medarbejdere og afdelinger placeret over det meste af Danmark.

Ifølge Gorm Rasmussen bør trivsel være topprioritet i enhver virksomhed, for at den kan overleve: ”Hvis medarbejderne ikke trives, vil der mangle incitament til at samarbejde og løse opgaverne på bedste vis, og den går ikke, for glade medarbejdere giver glade kunder, der køber mere.” For Gorm Rasmussen er det således vigtigt, at rentabilitet og medarbejdertrivsel går hånd i hånd, og man altid skal arbejde på at finde en god og sund balance. Derfor er det besluttet, at Carl Ras skal have en topti placering i konkurrencen, for det stiller krav i hverdagen til god ledelse og en sund kultur.

No Image

Målingerne giver noget at arbejde med

”Målingerne betyder, at vi får taget temperaturen på arbejdsklimaet hvert år, og giver meget konkrete input til, hvad vi skal arbejde med for at fastholde den høje medarbejdertilfredshed,” forklarer Gorm Rasmussen.

Målingen viser bl.a., at medarbejderne oplever, at der i Carl Ras er plads til en stor åbenhed og fleksibilitet, der gør, at privat- og arbejdsliv kan gå op i en højere enhed, men også, at man har indflydelse på ens arbejdsopgaver i dagligdagen. Som fx når isenkræmmerne har rådighed til at give kunderne skræddersyede løsninger. Ydermere er der en høj grad af tillid, hvilket er en nøgleingrediens til, at en virksomhed fungerer som arbejdsplads og kan vækste.

Forandringer og intens konkurrence

”Mennesket er sådan indrettet, at det ikke kan lide forandringer, så når vi hele tiden optimerer i Carl Ras, og der følger forandringer med, er vi stolte af, at det sker på en måde, hvor medarbejderne stadig trives og giver så god feedback,” slutter Gorm Rasmussen:

”Samtidig er Carl Ras i et marked, hvor konkurrencen er intens. Det giver et vist pres på en organisation, og derfor er vi naturligvis både virkelig glade og stolte over vores 6. plads.”

Læs mere om Great Place To Work og Danmarks Bedste arbejdspladser her