Søm

28Varer

Forrige

Side 1 af 1

Næste

Sorter efter

Søm i alle afskygninger

Søm er nødvendige til mange typer opgaver. Spørg bare enhver tømrer, snedker eller gør-det-selv folket. De har højest sandsynligt en lang række forskellige søm i værktøjskassen. Du kan bruge søm til mange forskellige befæstninger - lige fra opsætning af beklædning til samling af fx lister. Selv om skruerne har givet søm stor konkurrence, er det stadig hurtigere at arbejde med søm fremfor skruer – og bruger du en sømpistol går det blot endnu hurtigere.

Hos Carl Ras forhandler vi mange forskellige søm til mange forskellige formål fx firkantede søm, runde søm, beslagssøm og dykkere.

Sådan vælger du de rigtige søm

Når du vælger søm, er det vigtigt, at du vælger en sømtype, der passer til din opgave og det materiale, du skal sømme sammen. På den måde ved du, at du får et holdbart resultat. Du skal også have styr på sømmets længde. Længden på sømmet afhænger af materialet, du sømmer sammen. For kort eller for lang, og du risikerer et dårligt resultat. Sidst men ikke mindst, bør du overveje, hvilket udtryk du ønsker. Du kan lave en flot finish, hvis du vælger de rigtige søm. Fx kan du med en dykker få et resultat, hvor sømmet næsten er helt usynligt. Du kan også vælge søm i jern, messing eller kobber.

Mini-guide til de forskellige søm

Udvalget af søm er stort, og derfor har vi lavet en kort gennemgang af de mest brugte typer søm

Firkantede søm

Firkantede søm er en af de mest brugte typer søm. Du bruger dem til diverse beklædninger med brædder, fx facadebeklædning, terrassebrædder og plankeværk.

Runde søm

De runde søm bruger du til sømpistoler.

Dykkere

En dykker er et mindre søm, du bruger til finere sammenføjninger i træ indendørs. Dykkeren har fået sit navn, fordi den har et lille hoved, som "dykkes" med en dyknagle eller af sømpistolens slagstift.

Papsøm

Papsøm er de små søm med det store hoved. Du bruger, som navnet antyder, papsøm til at sømme tagpap fast med, dvs. underpappen. Du kan også bruge papsøm til at sømme vindpap, blik og skifer fast

Beslagssøm

Du bruger beslagssøm til vinkler og sømplader, hvor træet samles. De har kraftige modhager og sidder derfor godt fast i træet.

Betonsøm

Du bruger betonsøm til at sømme i beton, da de er lavet af hærdet stål. Perfekte, når du skal hænge billeder eller andre små ting op på vægge af beton. 

Møbelsøm

Du bruger møbelsøm, også kaldet polstersøm, til renovering af ældre møbler.

Find de rigtige søm hos Carl Ras

Uanset hvilke søm du skal bruge, finder du dem hos Carl Ras. Vi har et stort udvalg af søm i alle længder og tykkelser. Kig dig omkring her på siden og find løsningen til dit næste projekt. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for rådgivning. Vi glæder os til at hjælpe dig.