Unbrakonøgler & -sæt

Unbrakonøgler og unbrakosæt er must haves! Hos Carl Ras finder du altid et kæmpe udvalg af såvel løse nøgler som sæt. Se hele udvalget og køb dine unbrakonøgler her!

153Varer

Forrige

Side 1 af 2

Næste

Sorter efter

Klar de stramme skruer med unbrakonøglen

Unbrakonøglen er svær at komme udenom, når du skal samle møbler eller reparere cyklen. Den kan med et smuttag løsne en skrue, som er ekstremt stram. Navnet ”Unbrako” stammer fra det engelske ”unbrake”, der betyder løsne eller bremse. Og det er jo netop det, man gør, når man bruger en unbrakonøgle – man løsner eller strammer forskellige bolte, beslag eller lignede.

Saml møbler eller fix cyklen med det rette unbrakonøglesæt

Unbrakoskruen, der er en indvendig L-formet skruenøgle med seks sider, har i årtier været et populært skruevalg, når der skal samles møbler. Hvem har ikke haft en unbrakonøgle i hånden, når skabet, sengen eller kommoden fra IKEA skal samles? Men unbrakonøglen er ikke kun en vinder, når du skal samle møbler. Du har også brug for unbrakonøglen, hvis du skal reparere din cykel. Her anbefaler vi, at du bruger en unbrakonøgle med et kuglehoved. Det vil gøre det lettere for dig at få nogle bolte ud, og du vil kunne komme lettere til steder, hvor det ellers kan være lidt besværligt.

Flere størrelser eller et helt sæt?

Størrelsen på unbrakonøglen varierer fra to til ti millimeter i diameter, og unbrakonøglerne købes tit i sæt med alle størrelser – så er du dækket ind, uanset hvilken opgave du står overfor.  Unbrakonøglen er oftest formet som et L. Men de fås også som T-nøgler og Y-nøgler, hvor de er formet som disse bogstaver.

Unbrako, unbraco eller umbraco?

Kært barn har som bekendt mange navne, og få børn er mere kære end unbrakonøglerne.

Lad os starte med at slå fast, at den korrekte stavemåde er ”unbrako”. Det stammer fra det engelske ”un brake”, hvilket – lidt løst oversat – betyder ”at løsne en bremse”.

Navnet ”Unbrako” er et varemærke tilhørende det amerikanske firma, Standard Pressed Steel Company, som tilbage i 1920’erne udviklede præcisionsskruer og -bolte til brug i bilindustrien.

Men selvom Unbrako har mere end 100 år på bagen, er der stadig mange, der kalder det umbrako, altså med M i stedet for N, ligesom der er mange, der staver det med C i stedet for K.

Men uanset om du hører un- eller umbrako/umbraco, så er det fire sider af samme sag.

Få et godt håndtag på din unbrakonøgle

Det kan være svært at få fat i det lille håndtag, når du løsner, og derfor kan det være en god idé at investere i en unbrakonøgle, der har et ergonomisk håndtag – det gør det mere behageligt at arbejde med unbrakonøglen.

Find unbrakonøgle hos Carl Ras

Hos Carl Ras forhandler vi et stort udvalg af unbrakonøgler til professionel brug. Find den perfekte unbrakonøgle fra et af de anerkendte mærker som Wera, STROXX, Stanley eller Thürmer. Hvis du har brug for personlig rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte vores faguddannede personale. Vi glæder os til at hjælpe dig.