Skruestik / maskinskruestik

Mangler du en alm. skruestik eller måske en maskinskruestik? Se hele vores store udvalg, og find din nye skruestik el. maskinskruestik her.

23Varer

Forrige

Side 1 af 1

Næste

Sorter efter

Irwin - Bordskruestik TV75B

Irwin

31220500

Bordskruestik TV75B

Bordskruestik. Lakeret støbejern. ...
  • Kæbebredde mm75
  • Spændvidde mm50
  • KodeTV75B
Pris Ekskl. moms
588,00 DKK /Styk
2 stk på lager online

Præcision og sikkerhed med en skruestik

En god skruestik er et uundværligt redskab på det veludstyrede værksted. Det handler både om præcision, et godt resultat samt din sikkerhed. En skruestik fastspænder dine genstande mellem en fast kæbe samt en bevægelig kæbe, der er fastgjort til en spindel. På den måde kan du nemt arbejde på et stabilt emne, der ikke kan bevæge sig og besværliggøre arbejdet. Genial, hvis du fx skal holde nogle brædder på plads, mens du skærer præcist ud. Mange kalder - med god grund – en skruestik for skruetvingens storebror; ham, der kan holde fast på store og små emner med en styrke, som ingen skruetvinge kan klare.

Vælg den rigtige skruestik

Der er mange ting, man skal tage højde for, når man skal købe ny skruestik – det er vigtigt, at den passer til opgaven. Det er ærgerligt at komme afsted med en skruestik, der ikke passer til det emne, man skal arbejde med. Vi har lavet en lille guide til dig, der skal investere i en ny skruestik – nogle få spørgsmål, som det kan være en god idé, at få afklaret.

  • Hvor robust skal skruestikken være?
    Din skruestik skal kunne holde emnet tilstrækkeligt fast, og den skal kunne tåle, at du slår på emnet. Derudover skal skruestikken være i stand til at dreje uden slør. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en skruestik er robust nok, bør du som udgangspunkt altid gå op i størrelse/styrke.
  • Hvilket emne skal skruestikket kunne spænde op?
    Vær ærlig og realistisk overfor dig selv. Du har ikke nødvendigvis brug for den største skruestik – det afhænger 100% af dine opgaver. Vælg en skruestik, der passer til de emner, du typisk arbejder med.
  • Hvor stor skal skruestikkens kæbebredde være?
    Du kommer ikke langt med dit arbejde, hvis kæbebredden er for lille til dit emne. Overvej derfor emnets størrelse, når du anskaffer dig en skruestik.

Undgå at din skruestik laver mærker i emnet

Mange anvender skruestik i forbindelse med filing og savning, hvilket den er helt ideel og supervelegnet til – uanset om du arbejder i træ, metal eller plastik.

Dog er det vigtigt at være bevidst om den kraft, en skruestik rent faktisk spænder med, da det kan give nogle kedelige mærker på dine emner.

Bløde emner kan relativt nemt få mærker fra kæberne på skruestikken, hvilket er rigtig ærgerligt. For at undgå dette, kan du ”isolere” emnet fra kæberne ved f.eks. at lægge et stykke træ imellem. Træet vil ikke overføre mærker, men kan stadig holde dit emne på plads.

Dog er det igen vigtigt at være obs på, hvor hårdt du spænder din skruestik, da det er nemt at overspænde sine emner og dermed potentielt komme til at gøre dem skæve. Din skruestik skal spændes så tilpas meget, at dit emne sidder sikkert fast, men ikke så hårdt, at det tager skade.

Maskinskruestik

En maskinskruestik er uundværlig når du f.eks. arbejder med en søjleboremaskine eller en fræser. En maskinskruestik er mere ”mobil” end en traditionel bordskruestik, og kan spændes af og på dit arbejdsbord eller din søjleboremaskine. Derudover findes maskinskruestikken naturligvis i mange forskellige størrelser, hvilket gør, at du kan have flere forskellige typer og størrelser alt efter, hvad du konkret står og arbejder med.

Bordskruestik

En bordskruestik er den ”klassiske” type, der findes i de fleste værksteder. Ligesom en maskinskruestrik, findes også denne type i mange størrelser. Det kan – afhængigt af alsidigheden i ens arbejdsopgaver – være en god ide, at have flere bordskruestikke. En lille skruestik til de små opgaver og en større til de større emner. Naturligvis kan du altid anvende små emner i en større model, men proportionelt giver det god mening, at have en lille skruestik til de mindre emner.

Få personlig hjælp og rådgivning hos Carl Ras

Hos Carl Ras forhandler vi mange forskellige typer skruestikker, og vi har med garanti også en til dit behov.

Husk at være ærlig overfor dig selv i forhold til, hvilken type emner (og hvor store) du typisk arbejder med, om du har behov for en alm. bordskruestik, en maskinskruestik eller måske både og. Det gør det nemmere at finde den skruestik, som vil tjene dig allerbedst.

Vi hjælper dig gerne med at finde den bedste skruestik til dit behov – og du kan kontakte os på mail, telefon eller via vores chat direkte her på siden.

Vi har skruestikke fra alle de mest populære mærker som f.eks. Bosch, Irwin, Optimum, Durlach Peddinghaus m.fl.