Pinolskruer

44Varer

Forrige

Side 1 af 1

Næste

Sorter efter

Pinolskruer – dørhåndtagets darling

Hos Carl Ras findes der ikke den skrue, vi ikke har på vores hylder. Vi er nemlig specialister i alt, hvad der gælder byggematerialer og værktøj til håndværkere, og her er pinolskruer ingen undtagelse. Pinolskruer, som også bliver kaldt stopskruer, har typisk gevind i hele sin længde, hvilket gør, at den kan fastgøre et objekt inden i et andet. Pinolskruen har altså ikke et hoved, men en kærv, et sekskantshul (unbrako) eller lignede direkte i skrueelementet. Du kender den helt sikkert, hvis du har monteret et dørhåndtag. Her holder pinolskruen de to håndtag på døren sammen.

Sådan monterer du pinolskruer

Pinolskruer bruges for at forhindre bevægelse mellem to dele, lige som et hjul og en aksel. Det er vigtigt, at du i selve monteringen forhindrer indbyrdes bevægelse mellem det indre og ydre objekt i pinolskruen. Du skal derfor montere pinolskruen i gevindet på det ydre objekt og stramme mod det indre objekts flade. Fastholdelsen mellem de to dele er ikke kraftig, og du kan derfor kun bruge pinolskruer ved mindre belastninger. Hvis du vil have større stabilitet, skal du fræse en mindre flade på akslen, hvorimod skruen spændes, eller indsætte en stålfer i en eller to noter på aksel og hjul, hvorved pinolskruerne så kun er med til at forhindre, at hjulet glider af akslen.

Find pinolskruer hos Carl Ras

Carl Ras forhandler et stort udvalg af pinolskruer. Kig dig omkring her på siden og find den type pinolskruer, der passer til dig behov. Du er også altid meget velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp.