Rotationslaser eller streglaser?

Når du skal arbejde med lasere, er der mange ting at tage stilling til. klogere på dine muligheder her. Skal du vælge en rotationslaser eller en 360 graders streglaser? Og skal den i så fald lyse rødt eller grønt?

Streglaseren er en kombination mellem den klassiske krydslaser og rotationslaseren, og den er faldet så meget i pris, at den er en del billigere end rotationslaseren. Derudover er streglaseren mere kompakt, nem at have med og hurtig at sætte op, når arbejdet skal være i vater. Stregen er konstant, så den er nem at se i mindre rum. Det eneste minus er, at stregen ikke er lige så kraftig som den roterende prik i rotationslaseren, så den er sværere at se udendørs og over længere distancer.

Rødt eller grønt lys?

Det menneskelige øje har fire-fem gange så nemt ved at se grønt laserlys frem for rødt laserlys. Når du vælger din streglaser, er det derfor vigtigt at tage stilling til, hvor den skal bruges. Det klassiske røde lys er et billigere alternativ, men skal du arbejde udendørs, i stærkt lys eller på mørke overflader, er det en fordel at opgradere til det grønne lys.

No Image

Rotationslaseren er kraftigere

Mange ser udelukkende rotationslaseren som et værktøj, entreprenørerne bruger, når der arbejdes i vejkanten. Men hvis du sætter skillevægge op i større kontorlokaler eller bare har brug for at nivellere over en længere afstand, kan en rotationslaser også være vejen at gå for dig som tømrer. Den roterende laserprik er en teknologi, som ingen andre lasere har, og prikken er meget kraftigere end stregen i en streglaser.

Streglaseren har en max distance på 80 meter med modtager, mens
rotationslaseren måler helt op til 800 meter med modtager, hvilken gør den til det bedste valg udendørs eller i større kontorer eller haller.

Den roterende prik er mere præcis

Hvis mester kommer forbi byggepladsen for at tjekke om alt hænger lige, kan det også være en fordel at bruge rotationslaseren. Den har en nøjagtighed på cirka 0,5 mm pr. 10 meter, mens streglaseren har en nøjagtighed på cirka 2 mm pr. 10 meter.