Dyksave

En dyksav er god til en lang række forskellige opgaver. Dyksave er mere alsidige end rundsave, som vel er der ”nærmeste slægtning”, og så har dyksave i udgangspunktet et finere snit. Se hele vores store udvalg af dyksave her.

8Varer

Forrige

Side 1 af 1

Næste

Sorter efter

Skær præcise snit med dyksaven

Skal du save helt lige og starte et nyt snit midt på en plade? Så er dyksaven din nye ven.

Den er præcis og let at betjene, og med en god føringsskinne kan du bruge den til både lange og korte snit.

Hvorfor hedder det en dyksav?

Dyksavens navn udspringer af, at klingen kan ”dykkes” eller sænkes midt på en plade, og at saven kan lægges i skinnen, inden man sænker klingen. Du kan altså starte saven midt på et emne, når du bruger dyksaven. Skal du fx skifte et enkelt eller få brædder på et gulv, er det supersmart. Den er også genial, hvis du skal save ud til kogeplade eller vask i et køkkenbord.

Mere præcis end rundsaven

Mange opfatter dyksaven som en videreudvikling af rundsaven, som virker på samme måde: Den roterende klinge saver lige snit og kan tiltes til smigsnit på op til 45 grader. Dyksaven kører på en føringsskinne, som både fører saven frem gennem træet, og som sikrer, at klingen ikke vipper fra side til side. Du får langt større præcision, da du kan se nøjagtigt, hvor snittet kommer til at ligge. Saven skærer nemlig, hvor kanten af skinnen er, så du slipper for at regne, måle og markere afstanden mellem et land og savsporet, som du måske kender det fra rundsaven.

Undgå støv

Når du bruger dyksaven, vil der uundgåeligt komme støv. Sørg derfor for at vælge en dyksav med udkast-funktion, der kan kaste støvet så langt væk, at det ikke sætter sig i føringsskinnen. Hvis der kommer støv i føringsskinnen, sætter saven sig nemlig fast. Arbejder du indendørs, bør dutilslutte en værkstedsstøvsuger, så du undgår støv overalt. Læs mere om klassifikationer af støv her – og hvordan du vælger den rigtige støvsuger.

3 råd til din nye dyksav

  1. Nøjagtig dybdeindstilling

Gå efter en dyksav med nøjagtig savedybde med spring på 1 mm. Du skal nemt kunne indstille dybden og aflæse den.

  1. Nemt klingeskift

Det skal være let at skifte klinge på dybsaven. På de fleste modeller foretages klingeskiftet ved, at du dykker saven, som du aflåser, så du kan komme til skruen, der holder klingen.

  1. Korrekt hastighed

Vælg en model, hvor du kan indstille hastigheden til det materiale, du skal save i, så du fx undgår brændemærker i træ. Undgå maskiner, der starter abrupt i høj hastighed.

Find din dyksav hos Carl Ras

Hos Carl Ras forhandler vi et stort udvalg af dyksave til professionel brug. I vores udvalg finder du dyksave fra Bosch, DEWALT, Festool og Makita i særdeles kraftig kvalitet. Perfekte til den professionelle håndværker.