brand logo

Makita - Japansk kvalitet i mere end 100 år

Siden 1915 har Makita været en seriøs spiller på det professionelle marked. De startede egentlig med at producere lyskilder, motorer og transformere, men i 1958 kastede de sig over el- og akku værktøj, hvilket må siges at være en rigtig god idé. Makita værktøj emmer af solid kvalitet og Japansk præcision og finesse, som sætter barren meget højt og har medvirket til, at Makita i mange år har været det professionelle valg, når det gælder værktøj.

Artikler

Gør arbejdet sjovere og nemmere med Makita

Udvalget af værktøj fra Makita er mildt sagt omfattede, og der findes mere eller mindre en Makita maskine til ethvert tænkeligt formål. Man siger, at ”for en mand med en hammer, ligner alle problemer et søm”, men når du har specialiseret værktøj fra Makita ved hånden, ligner enhver udfordring det, den er – uanset om du skal skrue, mejsle, spænde, løsne, bore eller save etc. – og selv indenfor disse grene, er udvalget af specialiserede kvalitetsprodukter enormt!

Der er ingen tvivl om, at arbejdet bare er sjovere og lettere, når man har det rette værktøj – og med Makita er dine forudsætninger for at få det virkelig gode.

Makita er firstmovers

I forhold til at udvikle ny og banebrydende teknologi, er Makita rigtig langt fremme i skoene. Tilbage i 1969 revolutionerede Makita hele byggeindustrien ved – som de første i verden – at lave en genopladelig boremaskine, nemlig deres model ”6500D”, som for altid ændrede branchen.

6500D var lidt en hybrid mellem el- og akku værktøj. Selve maskinen havde nemlig ledning, men i stedet for en stikkontakt, gik den til en batteripakke, som man kunne have med sig. Dette betød en hidtil uset fleksibilitet for arbejderne/håndværkerne, og gjorde for alvor Makita til et varmt navn i byggebranchen anno 1969.

Få år senere, i 1978, var Makita endnu engang klar til at sætte nye standarder, da de lancerede deres ”6010D”, som var verdens første trådløse boremaskine – altså reelt – verdens første akku-boremaskine. Ideen om at være 100% fri for ledninger var ikke ny, men ingen havde haft succes med at integrere et batteri i maskinerne. Ikke før nu.

Sidenhen er trådløs og genopladelig blevet standard, men det ændrer ikke ved det faktum, at det var Makita, der var de første til at introducere disse teknologier og således sætte denne standard. Sidenhen er alle andre producenter naturligvis kommet med på vognen og alle som én arbejder de hver dag på at forfine og forbedre den teknologi som Makita bragte til bordet for mere end 40 år siden.

Seneste skud på den innovative stamme, er deres børsteløse motorer, som reducerer slitage og øger effektiviteten af maskinen. Denne teknologi så første gang dagens lys i 2009 og er stille og roligt ved at blive en fuldstændig fast bestanddel af sortimentet – også hos konkurrenterne.

Makita – Det professionelle valg

Med værktøj i verdensklasse og et konstant fokus på udvikling, effektivitet og kvalitet har gjort Makita til et eftertragtet brand blandt professionelle håndværkere. Når man bruger sit værktøj på daglig basis, er det en absolut nødvendighed, at det virker som det skal og kan tåle at blive brugt – og det både gør og kan Makita!

Batterier og ladere i særklasse

Makitas akku-værktøj bruger de samme batterier over hele linjen. Det vil sige, at hvis du har en 18V maskine, kan du bruge batterierne fra denne til alle øvrige 18V maskiner i sortimentet. Det gør det ekstremt nemt og fleksibelt at arbejde med Makita, der også var blandt de første til at indføre Li-ion batterier, som giver mere saft og kraft til maskinen og som er mindre følsomme i forhold til opladningsrestriktioner. Med de nye hurtigladere kan du oplade dine batterier på rekordtid og dermed aldrig behøve at opleve spildtid! Jo flere Ah et batteri har, desto længere tid er det om at lade op, men omvendt betyder flere Ah på batteriet også længere driftstid, hvilket mere end opvejer den øgede opladningstid.

Makita batterier og ladetid

Som udgangspunkt findes 18V serien (som er den klart mest udbredte og populære) i 4 forskellige udgaver, der har hver sin ladetid med en Makita hurtiglader:

  • 18V 3 Ah = 22 minutter
  • 18V 4 Ah = 36 minutter
  • 18V 5 Ah = 45 minutter
  • 18V 6 Ah = 55 minutter

Batterierne er endda intelligente, da de er forsynet med små chips, der fortæller laderen om, hvordan batteriet er blevet anvendt og hvor længe det er siden det sidst er ladet op etc. Denne data er guld værd, fordi det gør det muligt for laderen, at oplade batteriet absolut mest hensigtsmæssigt, hvilket i sidste ende betyder, at dine Makita batterier holder længere og har højere ydeevne – selv efter flere års brug.

Få styr på haven med Makita

Makita er nok mest kendt for sine akku-skruemaskiner, men udover div. akku-håndværktøjer som Makita skruemaskiner, Makita slagnøgle og Makita boremaskiner, kan du også få et bredt udvalg af Makita produkter til haven. Og det bedste er, at de fleste kører 18V og kan anvende samme batterier som du allerede bruger til dine øvrige Makita maskiner. Det gælder for såvel Makita hækkeklippere som Makita plæneklippere og græstrimmere. Med Makita har du professionelle redskaber ved hånden, og du kan få styr på haven på rekordtid – og med markant mindre larm og miljøbelastning, da en 18V maskine ikke larmer eller forurener i nærheden af lige så meget som sine benzindrevne pendanter.

Kæmpe udvalg af Makita hos Carl Ras

Hos Carl Ras finder du altid et kæmpe udvalg fra Makita. Vi er lagerførende i stort set hele deres sortiment, og hvis der er noget vi ikke har, kan vi skaffe det. I det omfattende udvalg findes der indenfor 18V serien et hav af produkter, og vi forhandler mere end 360 af slagsen! Makita er og bliver det professionelle valg og er elsket og eftertragtet af håndværkere verden over. Med en bred palet af specialiserede værktøjer og maskiner, er Makita et rigtig godt udgangspunkt, når du vil have god kvalitet og gennemtænkte løsninger med batterier du kan anvende igen og igen – og på tværs af dine maskiner og dit værktøj.

Alt under ét tag - din sikkerhed for hurtig service

Makita er den eneste elværktøjs-leverandør der har salg, administration, service og lager under ét tag. Dermed får du hurtig service og mere end 500 forskellgie maskiner der leveres fra dag-til-dag og et omfattende tilbehørsprogram. 

Hos Carl Ras er vi specialister i værktøj og vi brænder for at give vores kunder den allerbedste service. For os er det ikke et spørgsmål om, at du køber den dyreste maskine, men at du køber den rigtige! I vores mange butikker landet over, står vi klar til at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning – uanset hvad dit behov måtte være og uanset hvilken konkret opgave, du står overfor.