Låsemøtrikker

31Varer

Forrige

Side 1 af 1

Næste

Sorter efter

Låsemøtrikker – boltens ven

En bolt kræver en låsemøtrik, hvis den skal fastgøres på noget. Bolten og låsemøtrikken holdes sammen af en kombination af deres gevind friktion, en lille strækning af bolten og sammenpresning af delene. En af fordelene ved en låsemøtrik er, at den har en nylonindsats. Det betyder, at når du skruer låsemøtrikken fast, sætter nylonet sig fast om gevindet, så den ikke kan rasle sig løs. Det vil sige, at hvis man skal skille noget af og samle den igen, så er man nødt til at erstatte den med en ny låsemøtrik; man kan ikke bruge den samme flere gange og skal derfor have en i reserve, når man piller en af.

 

Sådan spænder du låsemøtrikken fast

 

  1. De fleste bruger en svensknøgle, når en låsemøtrik skal spændes eller løsnes. Det er hårdt for møtrikken og kan ødelægge en eventuel galvaniseret overflade. Og så opstår der rust. Det er derfor bedre at bruge en “fastnøgle”, der fås i alle størrelser.
  2. Placer låsemøtrikken mod enden af bolten, der har gevind, ligesom du ville placere en almindelig møtrik.
  3. Spænd låsemøtrikken med en nøgle, ind til den har en stram vridning. Reglen er meget simpel; drejer man med uret strammer man, og mod uret løsner man.


Find låsemøtrikker hos Carl Ras

Hos Carl Ras forhandler vi et stort udvalg af låsemøtrikker. Gå på opdagelse her på siden og find de perfekte låsemøtrikker til din arbejdsopgave. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for personlig rådgivning. Vi glæder os til at hjælpe dig.