Hækkeklippere

Her finder du vores store udvalg af hækkeklippere til alle forskellige behov.
27Varer

Find din nye hækkeklipper hos Carl Ras

Når foråret gør sit indtog i Danmark, er det for mange ensbetydende med en øget mængde havearbejde. Hvordan man har det med havearbejde er helt sikkert individuelt – nogle elsker det, andre er mere forbeholdne på den front. Men sikkert er det dog, at arbejdet i haven bliver både nemmere, sjovere og langt mere overskueligt, når man har de rette værktøjer – og det gælder i høj grad også når hækken skal klippes.

En god hækkeklipper er et absolut must i redskabsskuret, men det er ikke nødvendigvis givet på forhånd, hvad en god hækkeklipper er. Det afhænger rigtig meget af, hvilken type- og hvor meget hæk, der er tale om.

Hækkeklipper til enhver type hæk

En hækkeklipper er ikke bare en hækkeklipper. De fungerer ganske vist alle sammen på samme måde, men længden på saven og drivmidler varierer meget fra model til model. Hvilken hækkeklipper du skal have, afhænger derfor meget af, hvilken hæk du har med at gøre – og hvor meget!

Hækkeklipper på batteri – perfekt til ligusterhæk o. lign.

Den mest udbredte hæk i de danske villakvarterer, er den gode gamle liguster. Ligusterhækken bliver som udgangspunkt ikke mere end 4 meter høj, og den har ikke tykke grene. Derfor er en batteridrevet hækkeklipper en fin løsning til denne type hæk. Dog skal man med akku hækkeklippere være opmærksom på, at batteriet har begrænset kapacitet, hvorfor det – afhængigt af, hvor meget hæk der er tale om – kan være behov for at skifte batteri undervejs i processen med hækkeklipningen. En batteridrevet hækkeklipper kan også med fordel anvendes til klipning af bøgehæk, syrenhæk og Spiræa, som er de mest almindelige hækketyper i Danmark.

Fordele ved en batteridrevet hækkeklipper

Der er to helt åbenlyse fordele ved en batteridrevet (akku) hækkeklipper. Først og fremmest slipper du for ledning, hvilket er superfedt. Man risikerer ikke at klippe ledningen over (jo, det sker) og man risikerer ikke at feje ting på gulvet/jorden, når man mosler rundt i haven med X meter forlængerledning. Den anden fordel ved denne type hækkeklippere er, at de er støjsvage. De er præcis lige så støjsvage som deres ledningsførte artsfæller, hvilket betyder, at du ikke behøver høreværn når du bruger den, lige så vel som at du ikke er til mere gene end højst nødvendigt for dine naboer – og det er bestemt også værd at tage med.

Hækkeklipper med ledning – intet tab af power!

Langt de fleste hækkeklippere er med ledning, og det er der mange gode grunde til. Først og fremmest har man altid 100% af sin hækkeklippers styrke, når den er ledningsført. Her er der ingen faldende energikilde, som potentielt kan betyde, at man skal skifte batteri undervejs. Dernæst er den ledningsførte hækkeklipper – ligesom den batteridrevne – meget lydsvag, hvilket er en stor fordel for både dig og dine nærmeste omgivelser.

En ledningsført hækkeklipper kan give rigtig god mening, hvis du har meget hæk, der skal klippes. Omkostningerne til batterier kan være forholdsvis høje, hvis ikke du har andet akku-værktøj, som kan anvende samme batterier som hækkeklipperen. Derudover kan en ledningsført hækkeklipper – pga. sin konstante kraft – også klare lidt mere genstridig hæk og tykkere grene. Så hvis din hæk er i sværvægtsklassen, kan det hurtigt blive en for stor opgave for akku-modellerne, og så er en ledningsført model helt oplagt.

Et godt tip til dig, som bruger ledningsført hækkeklipper

Det lyder som en overdrivelse, men det sker fra tid til anden, at man kommer til at klippe ledningen over til sin hækkeklipper, hvilket naturligvis ikke er hensigtsmæssigt – hverken i forhold til det åbenlyst irriterende ved sådan et uheld, eller de potentielle farer der kan være forbundet med at klippe i en aktiv ledning.

Derfor er det en god idé at sikre ledningen bedst muligt. Det kan f.eks. gøres ved at fæstne enden af forlængerledningen til dit bælte, så det er bæltet, der trækker i forlængeren og hækkeklipperen kan bevæges frit.

Benzindrevne hækkeklippere

Til de seriøst krævende hække, kan vi belyse vores udvalg af benzindrevne hækkeklippere. Her er vi helt klart i det professionelle segment, men visse hække kan også være af en sådan beskaffenhed, at der simpelthen er behov for endnu mere kraft end selv den ledningsførte hækkeklipper kan præstere. Og netop kraft er de benzindrevne modellers ultimative trumfkort. Her er ingen smalle steder, hvad angår kraftformåen og selv de mest udfordrende hække vil bøje sig. Dog skal man være opmærksom på, at en benzindreven hækkeklipper har et markant højere lydniveau end sine elektriske søskende. Derfor er det sjældent man ser benzindrevne hækkeklippere til almindeligt privatbrug.

Længden på sværdet

Når du ved, hvilken type hækkeklipper, der vil være den rette for dig, skal du overveje, hvor langt dens sværd skal være. Her er mange forskellige længder, men de fleste ligger omkring de 55 centimeter. Der findes modeller som er kortere, og der findes modeller som er længere. Hvilken sværdlængde du vælger, har i sig selv ikke det store at sige i forhold til, hvordan du skal bruge din hækkeklipper, men det er klart, at jo længere sværdet er, desto mere hæk kan du klippe ad gangen. Mange ikke-professionelle foretrækker typisk en sværdlængde omkring de 50-55 centimeter, da det er nemmere at styre end de meget lange modeller.

Teleskophækkeklipper

Det kan være svært at nå toppen af hækken, hvorfor du kan have brug for en stige for at kunne klippe toppen. Det er dog en lidt besværlig løsning, da den skal flyttes mange gange undervejs og du hele tiden skal op og ned. Derfor kan du også vælge en teleskophækkeklipper, som kan klippe markant højere, uden at du selv behøver at fjerne dig fra jorden. Teleskophækkeklippere er fuldstændig geniale til de højere hække, hvor man ønsker en flad og ensartet top.

Stort udvalg af hækkeklippere fra de mest populære brands

Hos Carl Ras har vi et stort udvalg af professionelle hækkeklippere fra de mest populære mærker. Bl.a. har vi:

Og skulle du ønske en specifik hækkeklipper, som du ikke kan finde her på siden, så kontakt os endelig – så skal vi sørge for at skaffe den til dig.