Contiga investerer i DNA-mærkning af værktøj for at sikre sig mod fremtidige indbrud

Contiga fik i foråret stjålet op mod 300 stk. el-værktøj til et betydeligt beløb. Med rådgivning og service fra Carl Ras, og sikkerhedseksperten Unisecure Nordic, får produktionsvirksomheden i Tinglev nu DNA-mærket alt værktøj for at øge sikkerheden og forhindre fremtidige indbrud.

Contiga havde ikke overvejet at bruge ressourcer på at DNA-mærke værktøj før uheldet var ude, og de blev udsat for indbruddet:

”Det har foreløbigt ikke været muligt for politiet at finde frem til tyvene og det stjålne værktøj. Vi var samtidig nødsaget til at sætte virksomhedsdriften på pause i halvandet døgn, indtil vi fik fremskaffet nyt værktøj. Der er ingen tvivl om, at driftstoppet har kostet os dyrt,” siger Thomas D. Holm, der er Økonomi-, IT- og indkøbschef i Contiga.

No Image

Rådgivning og service af DNA-mærkning 

Kort tid efter opsatte Thomas D. Holm et akut møde med Carl Ras og Unisecure Nordic for at fremskaffe nyt værktøj og få rådgivning om DNA-mærkningen og servicen.

”Det kom bag på mig, at DNA-mærkningen ikke var dyrere taget i betragtningen af, hvor store omkostninger vi har haft efter indbruddet. Derfor takkede vi hurtigt ja til servicen,” siger han.  

Sammen med Contigas Teamleder på lageret har Carl Ras bistået med at DNA-mærke 1900 stykker el-værktøj, som også har fået integreret gps lokkeduer. De sender et aktivt signal, som selv i store boligblokke og kældre kan spore en præcis lokation for, hvor enheden er.

”Når vi DNA-mærker værktøjet, påfører vi hvert produkt med en usynlig DNA-væske, der kun kan ses ved hjælp af UV-lys og gennem scanning af en stregkode på et mærkat, som politiet kan aflæse og slå op i en database. Bliver værktøjet stjålet, kan politiet dermed identificere og spore værktøjets ejer og gerningsstedet,” fortæller salgskonsulent i Carl Ras, Christian Holdgaard Kuur Clausen, der har bistået med DNA-mærkningen hos Contiga. Han tilføjer:

”Contiga har en stor fabrik med el-værktøj fordelt over 35.000 kvm2 produktionshaller. Bare mærkningen af 100 stk. værktøj har taget ca. 10 timer, og det har taget flere uger at udføre DNA-mærkningen af alt værktøj.”

Var ikke kommet i mål på egen hånd

Contiga havde ingen baggrundsviden eller indsigt i DNA-mærkningen på forhånd. Ifølge Thomas D. Holm har det derfor været uundværligt for dem at få rådgivning og servicering i DNA-mærkningen igennem hele processen:

”Det har været afgørende for os at få specialistviden fra Carl Ras og Unisecure Nordic om DNA-teknologien og DNA-mærkningens effekt for at være ordentligt rustet til at udføre arbejdet i praksis,” fortæller han og tilføjer:

”Servicen har samtidig været helt i top og har ikke påvirket den daglige drift i Contiga. Vi har ikke selv tiden til at DNA-mærke alt vores værktøj, så uden Carl Ras hjælp, var vi nok ikke kommet i mål.”

Thomas D. Holm pointerer videre, at leveringstid, fleksibilitet og pris er afgørende for Contiga, som ikke kan risikere en produktionsdag uden skruer:

”Carl Ras går altid en ekstra mil for os, og vi får vores leverancer til tiden. Derfor er vi yderst tilfredse med samarbejdet.”

Alt værktøj skal fremover DNA-mærkes 

Carl Ras skal fremover DNA-mærke alt el-værktøj for Contiga for at forebygge fremtidige tyverier og indbrud, så risikoen bliver for stor i forhold til udbyttet.

Thomas D. Holm håber samtidig på at kunne inspirere andre virksomheder til at DNA-mærke deres værktøj, inden uheldet er omme:

”Jeg håber i bund og grund, at flere virksomheder vælger at sikre sig med DNA-mærkning af værktøj, så det får større konsekvenser for de kriminelle. Jo flere der gør det, jo større er chancen for at forhindre tyveri og indbrud i branchen.”

Fakta om Contiga

Contiga er en af Nordeuropas største enkeltstående elementfabrikker og Danmarks førende producenter af præfabrikerede betonelementer. Contiga er totalleverandør af rådgivning, tegning, statik, produktion og montage.

Fakta om DNA-mærkningen

Unisecure Nordic er eksperter i at skabe sikkerhed for kunder gennem forebyggelse og efterforskning af tyveri. De sælger produkter til DNA-mærkning, varevognsikring samt tracking og sporing, der har til formål at holde de kriminelle væk og hjælpe politiet i deres efterforskning.

DNA-mærkningens produkter sælges nu også hos Carl Ras i alle 19 engrosbutikker, og Carl Ras kan som de første på markedet også tilbyde at DNA-mærke og registrere værktøjet for kunderne.

No Image

Chip & Track - effektiv værktøjsstyring

Træt af at stå med dubletter af dyrt værktøj? Eller af at ringe rundt for at finde ud af, hvem der har fashøvlen? Af papirer og Excel-ark?