Fræsere og ligeslibere

14Varer

Forrige

Side 1 af 1

Næste

Sorter efter

Perfekt finish med overfræseren

Overfræseren er verdensklasse værktøj. Den fræser spor, afrunder skarpe kanter og nedfælder hængsler og beslag. Og så laver den flotte profilerede og helt identiske lister. Kort sagt: Med en overfræser får du professionel kvalitet på dine projekter. Den er lidt mere avanceret at indstille end fx en boremaskine eller en stiksav. Men når først man har fået styr på dybdeindstilling, fræseretning og omdrejningshastighed, så er det bare fuld fart fremad. Vær opmærksom på din fremføringshastighed. Hvis du trækker overfræseren for langsomt over emnet, bliver emnet sort, fordi jernet brænder varmt. Hvis du trækker den for hurtigt, giver det en ujævn profil.

Det kan være en god idé at bruge en kantfræser, hvis du skal lave en kant på et projekt, hvor der ikke er så meget plads. Den fylder mindre og kan betjenes med én hånd.

8 gode råd

Overfræseren fås i mange forskellige størrelser og med forskellige opsætninger. En professionel overfræser har fra 8 mm og opefter som opsætningsstørrelse. Det er ikke kun størrelsen, du skal tage stilling til. Der er mange andre ting, du skal overveje, inden du køber en overfræser – i hvert fald hvis du vil være sikker på, at du får en, der lever op til dine behov, og som du bliver glad for.

Hvis du har forelsket dig i en model, så kig på den med objektive øjne og gennemgå følgende spørgsmål:

  1. Kan den finjusteres? Finjusteringen af fræsedybden skal være nem og helt præcis.
  2. Har den variabel hastighed? Variabel hastighed giver mulighed for at vælge omdrejninger, der passer til fræsejern og materiale.
  3. Er grebene skridsikre og “ligger godt i hånden”?
  4. Er dybdeskalaen let at aflæse? 
  5. Har den spindellås? Spindellås kræver kun én nøgle og gør det nemmere at skifte fræsejern.
  6. Er teleskopstængerne uden slør? Glider de ubesværet, og kan de låses i den valgte dybde?
  7. Har den revolveranslag? Revolveranslag med faste trin gør dybdeindstillingen lettere. Jo flere trin der er, jo bedre. 
  8. Er sålen 100 % plan og robust, så den kan føres langs en skinne? Den skal helst være støbt i aluminium og beskyttet af kunststof, så den ikke ridser. 
  9. Skal maskinen være på batteri eller ledning? Hos Carl Ras finder du flere akku modeller med forskellig batterikapacitet. Hvis du vælger akku-versionen, slipper du for ledningen, og det er nyttigt i mange projekter, hvor det er svært at finde strøm fx ved bådebyggeri.

Vi håber, at vores mini-guide har gjort dig klogere på, hvilken overfræser du skal vælge.

Carl Ras hjælper dig

Hos Carl Ras har vi et stort udvalg af overfræsere. Her på siden ser du det store udvalg af vores modeller fra blandt andet Bosch, DEWALT, Festool og Makita. Kvaliteten er høj og mulighederne med en god overfræser uendelige. Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores personale for at få personlig hjælp.