Slut med engangsplastposer i Carl Ras

Europa skaber vi mere end 27 millioner tons plast-affald om året, siger EU-Kommissionen. Og tallet er stigende. Det vil Carl Ras være med til at nedbringe. Når kunderne køber værktøj og beslag, vil de fremover ikke få varerne med i engangsplastposer, men i stedet i stærke muleposer, der skal genbruges.

Carl Ras’ kunder er vant til at få deres indkøbte varer med i en blå engangs-plasticpose. Men nu kommer der andre boller på suppen.

”Ambitionen er at spare 80.000 engangsposer om året inden for et år,” fortæller administrerende direktør Gorm Rasmussen. ”Det vil medføre en halvering af plastposerne hos os. Samtidig består den nye pose af omkring 40 procent genbrugsplast. Det betyder, at mere end ét ton ny-plast ikke skal produceres. Det skal der altså ikke bruges råvarer og energi til at fremstille eller bortskaffe.”

Generelt har vi hos Carl Ras fokus på at reducere forbruget og i øvrigt genbruge de materialer, som allerede er i omløb. Så vi vil aktivt lægge op til, at vores kunder husker at bruge den udleverede mulepose mange gange – indtil den er slidt op.

No Image

Kvalitet der tåler genbrug

Det kræver, at fremtidens kundeemballage er i kraftig kvalitet, så den kan tåle at blive brugt. ”Vi har ikke valgt den billigste pose, for den skal kunne holde til, at man bærer tungt værktøj eller kraftige beslag,” uddyber CSR-konsulent i Carl Ras, Rene Sejbjerg:

”Poserne er gratis, men de udleveres kun, når de er nødvendige. Vi vil gerne tage ansvar, dér hvor vi kan gøre en forskel. Og vi føler os sikre på, at vores kunder er med på idéen. For håndværkerne vil også gerne bidrage, og desuden slipper de for bøvlet med at skaffe sig af med engangsposen. Vi håber at kunne inspirere til mere genbrug i hverdagen.”

Vi arbejder også på at reducere mængden af anden emballage, som fx anvendes til forsendelse, ligesom emballagen skal være miljøvenligt produceret. Også CO2-udslippet skal reduceres, fx ved hjælp af el-drevne fragtbiler samt ved en gradvis overgang fra traditionel belysning til LED i alle Carl Ras’ 16 butikker.

Carl Ras arbejder med bæredygtighed på en lang række andre områder. Fx støtte til indslusning af nedslidte og marginaliserede grupper på arbejdsmarkedet, udviklingsprojekter i Nepal samt udvikling af sunde medarbejdervaner.

Klik her for mere information vedr. Carl Ras og CSR. Eller kontakt Rene Sejbjerg på tlf. 24 67 56 76 eller e-mail: rhs@carl-ras.dk.